Apie dovanas iš širdies ir triufelius su brendžiu

„When you give someone your time, you are giving them a portion of your life that you’ll never get back. Your time is your life. That is why the greatest gift you can give someone is your time.“ Rick Warren

Jau keli metai iš eilės savo draugus ir artimuosius per šventes stengiuosi nustebinti savo pačios padarytom dovanom. Praėjusieji metai buvo ne išimtis. Savomis rankomis pagaminta dovana (atvirukas ar knygų skirtukas, numegztas šalikas ar kojinės, iškeptas sausainis ar pyragas) yra, mano manymu, pati šilčiausia dovana. Nes tam žmogui, kuriam ją dovanoji, parodai, kiek labai jis brangus tau yra. Juk visi dabar ir tesiskundžia, kaip trūksta laiko, kaip niekur nespėja. Nors aš pastaruosius metus su trupučiu gyvenu pakankamai ramiai (augindama namie dukrytę), tačiau vis tiek svajoju nuvykti kur nors piečiau, pvz. į Ispaniją, kad bent kažkiek pasiskolinti iš jų to mañana jausmo, išmokti neskubėti ir džiaugtis kiekviena akimirka. Nes juk taip bebėgant ir visas gyvenimas prabėgs!

 

Triufeliai su brendžiu

 

Paties pagaminta dovana yra įrodymas, kad per visus darbus ir šventinius maratonus buvo atrasta laiko norint nustebinti dovaną gausiantį žmogų. Šioms šventėms rinkausi meduolius (nes jie man neatsiejami nuo Kalėdų) ir triufelius.

Triufeliams:

  • 290 g saldžių sausainių, susmulkintų iki trupinių (naudojau “Selga Classic”);
  • 4 v.š. sijotos kakavos;
  • 85 g kokoso drožlių;
  • 1 sk. (395 g) saldinto kondensuoto pieno;
  • 20 – 40 ml brendžio (galima naudoti romą);
  • smulkinto šokolado arba kakavos (triufeliams apvolioti).

Į dubenį supyliau iki trupinių susmulkintus sausainius, kakavą ir kokoso drožles. Išmaišiau. Tada supyliau kondensuotą pieną ir brendį. Viską išmaišiau kol gavosi vientisa tešla. Tuomet dubenį kelioms valandoms palikau šaldytuve.

Kai jau tešla pakankamai atvėso, suformavau nedidelius kamuolėlius. Juos apvoliojau kakavoje ir cukraus pudroje. Bandžiau volioti ir šokoladiniuose pabarstukuose, bet kažkodėl nelipo. Paruoštus triufelius nakčiai dar palikau šaldytuve.

 

Triufeliai su brendžiu

 

Receptą radau mano labai mėgiamame tinklaraštyje Saulėta virtuvė. Ačiū 😉

O va, kur sudėti dovanojamus meduolius, ilgai svarsčiau.  Norėjosi, kad ta pakuotė būtų kitokia, įdomesnė ir sandari. Mat sandariai uždaryti meduoliukai gali išsilaikyti net kelis mėnesius! Ir mano akis užkliuvo už skardinės, kurioje būna pieno mišinukas kūdikiams. Tobula! Tereikėjo pašalinti etiketę, nudažyti baltais dažais, užklijuoti servetėlę, nulakuoti ir gavosi puiki dėžutė mano pagamintiems skanėstams. O geriausia, kad žmogus, kuriam ją dovanojau, suvalgęs meduolius galės ir toliau ją naudoti. Dovana dovanoje, taip sakant 😉

 

Meduoliai maišeliuose ir dekupažuotose dėžutėse

 

Meduoliai maišeliuose ir dekupažuotose dėžutėse

 

3 thoughts on “Apie dovanas iš širdies ir triufelius su brendžiu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website