Apie praėjusius metus ir skaniausius šonkauliukus

Su Naujaisiais metais visus! 🙂 Linkiu, kad pavyktų įgyvendinti bent jau dalį tų pažadų, kuriuos davėte sau pasitinkant 2016-tus metus.

Aš berašydama ant lapo savo tikslus ir ydas, kurių noriu atsikratyti, vadovavausi taisykle „mažiau yra daugiau“. Nes, kaip parodė praktika, kuo daugiau prirašau, tuo mažiau įgyvendinu 😀 Bet čia gal man tik taip. Tikiuosi, Jūs buvote veiklesni 😉

Mano metai štai į kokį gražų koliažą sugulė. Begalė gerų emocijų, naujų įspūdžių ir, svarbiausia, visa tai patirta su šeima! 🙂

 

Mano metai su šeima

 

Na, o mano vienas iš pažadų 2015-tiesiems buvo rašyti tinklaraštį. Ir tą aš tikrai dariau 🙂 Per metus sukurpiau 41 įrašą (visai nemažai, sakyčiau 😉 ). Nors mano tinklaraštyje karaliavo saldūs keksiukai, tačiau nepamiršau ir įvairių patiekalų iš mėsos, makaronų, salotų, sriubų. Mano artimieji galėtų patvirtinti, kad per praėjusius metus virtuvėje tikrai patobulėjau. Skaičiau daug kulinarinių knygų, tinklaraščių, žiūrėjau begalę laidų apie maisto ruošimą. Daug naudingų patarimų taikiau praktikoje ir išbandžiau visą galybę naujų receptų.

Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę prisidėti prie draugų („Merkio produktai“) projektėlio, filmuojant vaizdo įrašus apie maisto gaminimą. Tai buvo be galo įdomi ir naudinga patirtis. Nufilmavome 14 receptų, kuriuose pagrindiniu smuiku griežia šamas, upėtakis, triušiena, ėriena, elniena. Jei kas nematėte, visus receptus galite peržiūrėti čia.

Su nekantrumu laukiu, kokių naujų potyrių atneš šie metai 😉

 

Filmavimai

 

Mano pirmasis naujų metų įrašas skirtas šonkauliukams, kuriuos drąsiai galiu tituluoti naujametiniais (ir skaniausiais mano valgytais šonkauliukais). Mat jau treji metai iš eilės jie švenčia su mumis senųjų palydėtuves 🙂 Ir, greičiausiai, dar daug metų nesikeis ši tradicija, nes jie tikrai verti ant to šventinio stalo būti. Va, matot, tik vieną nuotrauką jau iškeptų pavyko padaryti, nes labai jau greit išgaravo 😀

Rekomenduoju šį receptą išmėginti net ir tiems, kurie sako „kiauliena nebent cepelinuose, o jau šiaip tai ne, ne, ne“. Čia aš esu iš tokių žmonių 😀 Įsitikinsit, kad šitie šonkauliukai tikrai kažkas tai tokio…

 

Šonkauliukai bet kokiai progai

 

Marinatui (~1 kg šonkauliukų):

  • 1 svogūno;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. medaus;
  • 2 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 2 v.š. maltos saldžiosios paprikos;
  • ½ a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. džiovintų rozmarinų;
  • 1½ a.š. druskos;
  • 3 sk. česnako.

 

Šonkauliukai bet kokiai progai

 

Smulkintą svogūną kepinu alyvuogių aliejuje tol, kol suminkštėja, ant silpnos ugnies ~10 minučių. Tuomet su spaudykle išspaudžiu kelias skilteles česnako ir sudedu visus kitus likusius ingredientus. Galima net dubenėlyje juos visus kartu susimaišyti, tuomet viską vienu kartu paprasčiau į keptuvę sudėti.

Visą šitą makalošę kaitinu 3-5 minutes (bet ne iki virimo).

Tuo tarpu šonkauliukus susmulkinu ir apipilu paruoštu marinatu. Gerai išmaišau ir palieku pernakt. Nors recepte, kiek pamenu, parašyta, kad pasimarinuoja per 15 minučių, bet jei laiko yra, tai, mano galva, blogiau nebus, jei šonkauliai marinatą gers ilgiau 😉

Kepu ~1 valandą 190-200°C temperatūros orkaitėje.

 

Šonkauliukai bet kokiai progai

 

P.S. Receptas prieš 3-4 metus rastas kažkur internete.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website