Apie sielos draugus ir morkų keksiukus

Šiandien žiūrėdama filmą „Sekmadieniai pas Tifani“ (ang. „Sundays at Tiffany’s“) tik dar kartą supratau, kaip svarbu gyvenime surasti savo sielos draugą. Kaip aš džiaugiuosi, kad tokį turiu! Ne tas žodis, kaip gera jausti širdy pilnatvę. Žinoti, kad tave visada palaikys, kad nukreips teisingu keliu, kai paklysi, kad net ir tyloje su juo jausiesi lyg rojuj, kad jis padės pildyti tavo svajones, kad sukurs saugumo jausmą, kad visur, kur tik bebūsi, esant jam šalia jausiesi būdama namie ir t.t., ir t.t. Galima būtų vardinti ir vardinti.

Va tokie jausmai užplūsta apie savo žmogų galvojant. Ir kaip kartais aš pykstu ant savęs, kad per mažai jam dėkoju, už tai, kad jis šalia, tiesiog su manimi, per mažai sakau, koks svarbus jis man yra ir per retai sakau žodį „myliu“. Tai dar vienas pažadas naujiems metams. Sunku man kol kas. Na, bet kaip nors 😉

 

Apie sielos draugus

 

O morkų keksiukai šiame įraše ne be reikalo. Jie yra vieni mėgstamiausių mūsų namuose. Apskritai keksiukai gan dažni svečiai pas mus, bet šie yra… VAU! Vyro akys net nušvinta, kai grįžęs iš darbo juos užuodžia 🙂

Morkų keksiukams:

  • 100 g miltų;
  • 150 g cukraus;
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 170 – 200 g tarkuotų morkų;
  • 60 g pasmulkintų graikinių riešutų (galima visai nedėti);
  • pusės a.š. cinamono (galima ir daugiau, jei mėgstate);
  • a.š. kepimo miltelių.

Į smulkiai tarkuotas morkas subėriau šiek tiek pasmulkintus riešutus. Kiaušinius neilgai paplakiau ir supyliau prie morkų ir riešutų. Viską gerai išmaišiau. Supyliau aliejų. Galima naudoti ne tik saulėgrąžų, tiktų dar ir pvz. rapsų, svarbu, kad būtų neintensyvaus kvapo ir skonio. Sumaišiau visus sausus produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Tuomet per sietelį juos supyliau prie mano pradėtos ruošti masės. Viską dar kartą gerai permaišiau ir viskas – tešla buvo paruošta. Keksiukus kepiau 180°C laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min., kol į jų centrą įsmeigtas medinis dantų krapštukas neapsivėlė tešla. Išėjo 12 gražuolių, skanuolių keksiukų 🙂

Keksiukus puošiau vaniliniu sūrio kremu. Jam reikėjo:

  • 125 g sūrio „Philadelphia“ arba „Creme bonjour“ (perku tą, kuriam akcija būna 😉 );
  • 75 g minkšto sviesto (kambario temperatūros);
  • a.š. vanilės ekstrakto arba maltos vanilės;
  • cukraus pudros pagal skonį.

Visus šiuos produktus suplakiau mikseriu ir naudodamasi konditeriniu maišeliu papuošiau keksiukus. Skonis fantastiškas! Šie keksiukai ir vieni labai labai skanūs, bet su kremu… kaip karaliai su karūnom 🙂 Net seilės kaupiasi… 😀

 

Morkų keksiukai, puošti vanilinio sūrio kepure pagal "Keksiukų istorijos" receptą

Receptą radau čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website