Avietiniai ledai

Oi, žinokit… Nežinau, ar kada esu valgiusi skanesnių ledų… Pabūsiu nekukli ir pasakysiu, kad prilyginčiau juos Beatos ledams 🙂 nu, nes tikrai, skonis TOBULAS! Ir svarbiausia, kad pats juos pasidarai, kokius tik nori! Idealiu atveju galima naudoti šviežias uogas ar vaisius. Bet pavyzdžiui žiemą nežinau, ar labai jau kas norėtų valgyti ledus su braškėmis iš prekybos centro, kai tose braškėse tik išvaizda braškių, o užsimerkęs net nesuprastum, ką apskritai valgai. Tai tokiu atveju pasikuiti savo šaldiklyje ir randi kokių mėlynių, tuomet dedi mėlynių. Randi aviečių, dedi avietes. Net jeigu po ranka pasimaišys konservuoti vaisiai, tai tiks ir jie. Žodžiu, supratot mane, variacijų čia milijonai 😉 Svarbiausia, koks pasididžiavimas savimi apima, kai valgai savo rankomis (ir vieno prietaiso pagalba) pagamintus ledus! 🙂

 

Namuose gaminti avietiniai ledai pagal Skonių rumba

 

Avietiniams ledams:

  • 500 ml plakamosios grietinėlės;
  • 500 ml natūralaus jogurto;
  • 4 v.š. auksaspalvio sirupo;
  • 1 a.š. romo kvapiosios medžiagos (nebūtinai);
  • 2 st. šviežių arba šaldytų aviečių.

 

Namuose gaminti avietiniai ledai pagal Skonių rumba

 

Ledų gaminimo procesui labai rekomenduoju turėti elektrinį plaktuvą (liaudiškai, mikserį) arba maišytuvą (rimtą aparatą, kuris viską išplaks be Jūsų pagalbos) antraip be rankų liksite 😉 Kadangi aš esu iš tų laimingųjų (o, Dieve, ir už ką man taip pasisekė 😀 ), kuri turi nuostabiausią vyrą pasaulyje ir kuris pildo visas savajones, vos tik jos būna ištartos garsiai, tai mano namuose jau stovi svajonių aparatas, kuris tą juodą plakimo darbą nuo šiol atliks už mane 🙂 jėėėėė!

 

Inga (Skonių rumba) laiminga gavosu dovanų svajonių aparatą - maišytuvą

 

Va, pasigyriau ir galiu vėl prie ledų grįžti 😉

Dar keli mano patarimai: pirma, jeigu nusprendėte pasigaminti ledų, turėsite bent 5-6 valandas būti namuose, nes ledus kas valandą reikia traukti iš šaldymo kameros ir permaišyti; antra, gaminkite tiek ledų, kiek suvalgysite per tą dieną, nes kitaip bus vargo.

Jeigu naminius ledus padėsite į šaldiklį ir pamiršite, jie sustings netolygiai, t.y. kraštuose indo sušals į ledą, vidurys bus dar minkštas ir, kai tokius ledus valgysite, atrodys, kad valgote sniegą. Tam, kad ledai stingtų vienodai, reikia juos karts nuo karto permaišyti – sušalusius kraštus sumaišyti su minkštu vidumi, tada ledai stings tolygiai ir konsistencija visur bus vienoda.

Dėl ko patariu ledus suvalgyti tą pačią dieną? Dėl to, kad naminiuose leduose nebus papildomų priedų, kurie neleis Jūsų ledams sušalti į ledą. O jeigu paliksite juos kameroje per naktį, tai būtent taip ir atsitiks. Iš mano nurodytų produktų kiekių gaunasi virš litro ledų. Patikėkit, jeigu valgytojų nedaug, tai toks kiekis (žiemą!) yra labai didelis. Tad patariu gaminti bent iš pusės 🙂

 

Namuose gaminti avietiniai ledai pagal Skonių rumba

 

Taigi, grietinėlę supyliau į indą ir pradėjau plakti. Kai ši kiek sutirštėjo, sudėjau natūralų jogurtą. Maniškis buvo be jokių saldiklių, tad pyliau auksaspalvio sirupo. Jeigu Jūsų jogurtas jau yra saldus, tai papildomai saldint greičiausiai nereikės. Jeigu visgi saldumo trūksta, galima naudoti medų, klevų sirupą ar skystą uogienę, žodžiu, ką tik norite 🙂

Kol aparatas plakė grietinėlę su jogurtu, aš virtuviniu kombainu susmulkinau šaldytas avietes, nes jų prieš tai neatitirpinau, norėjau, kad jaustųsi aviečių gabalėliai.

Kai jau maišytuvo darbas ėjo į pabaigą, įpyliau šaukštelį kvapiosios romo medžiagos. Galima, aišku, buvo pilti tikro romo arba išvis nepilti nieko, bet, mano galva, romo ir aviečių kvapas ir skonis labai dera 🙂

Gerai išplakta grietinėlė su jogurtu turi būti standi, kai pasieksite tokį rezultatą, reiškias maišytuvo/plaktuvo darbas baigtas. Susmulkintas avietes aš jau su šaukštu pati įmaišiau. O tada viską sukrėčiau į didelį plastikinį indą ir padėjau į šaldymo kamerą. Visas kitas likęs darbas – tai kas valandą permaišyti ir, kai jau konsistencija Jus tenkins, valgyti, valgyti, valgyti 😉

 

Namuose gaminti avietiniai ledai pagal Skonių rumba

 

Receptas iš čia.

2 thoughts on “Avietiniai ledai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website