Egzotiškas troškinys pagal Jamie

Labai mėgstu savaitgalio rytais pasižiūrėti Jamie Oliver laidas. Tikriausiai retas lieka abejingas jo charizmai, puikiai nuotaikai ir nevaldomai energijai virtuvėje. Jo legendiniai pasakymai „nevalykit, tegul lieka netvarkinga“ ar „neskuskit, bus ir taip gerai“ kiekvienąkart nori-nenori priverčia nusišypsot 🙂 Ir visai nesvarbu, kad nesiruošiu gaminti pagal jo receptus, įsijungiu jo laidas vien dėl malonumo žiūrėt į žmogų, kuris su begaline meile ir užsidegimu daro gyvenime tai, kas jam patinka.

 

Vištų blauzdelių troškinys pagal Jamie Oliver

 

Tačiau šįkart mane labai sugundė jo gaminamas egzotiškas vištų blauzdelių troškinys. Tad nusprendžiau išmėginti. Įjungiau laidą iš archyvo darkart ir gaminau kartu su Jamie 😀

 

Vištų blauzdelių troškinys pagal Jamie Oliver

 

Troškinukui (3 nemažoms porcijoms):

  • 0,5 kg vištų blauzdelių;
  • 2 paprikų (tinka geltonos ir raudonos);
  • svogūno;
  • 1 sk. konservuotų avinžinrnių;
  • čili pipiro;
  • šviežios kalendros;
  • nykščio dydžio imbiero;
  • 2 v.š. raudono vyno acto
  • 1 v.š. ciberžolės;
  • 1 v.š. kario.

 

Vištų blauzdelių troškinys pagal Jamie Oliver

 

Blauzdeles apibarsčiau druska ir pipirais. Iš visų pusių apkepinau įkaitintoje keptuvėje. Kai apkepė, išėmiau iš keptuvės ir atidėjau į šalį.

Į maisto kombainą sumečiau šiek tiek pasmulkintą papriką, imbierą, įdėjau kalendros, kario ir ciberžolės. Viską sumaliau iki tyrės.

Keptuvėje, kurioje kepė blauzdelės, pradėjau kepinti smulkintą svogūną. Tuomet sumečiau kvadratėliais pjaustytą antrą papriką, įdėjau čili pipiro. Kai daržovės gerai pašilo, įpyliau raudono vyno acto. Palaukiau, kol acto rūgštumas nugaruos ir tada sukrėčiau konservuotus avinžirnius bei kombainu paruoštą masę. Ant viršaus sudėjau apkepintas blauzdeles ir uždengiau dangčiu, kad pradėtų vykti svarbiausias darbas. Taip sumažinusi ugnį troškinau gerą pusvalandį.

Patiekiau su virtais basmati ryžiais, o ant troškinuko dar uždėjau šaukštą natūralaus jogurto.

Abu su vyru galime pasakyti, kad puikus skonis gavosi. Ir vieningai nusprendėm, kad avinžirnius reikėtų dažniau pasikviesti į savo virtuvę 🙂

 

Vištų blauzdelių troškinys pagal Jamie Oliver

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website