Gaivios salotos su lašiša

About salad

 

Tokia ta tiesa! 🙂

Tyliai sau pasižadėjau, kad kiekvieną dieną gersiu (ir šeimą girdysiu) sveikais vaisių ar pasukų kokteiliais. Taip pat valgysiu daugiau salotų. Nes juk nebegaliu jau slėptis po pasakymu, kad tie keli užsilikę kilogramai nėštumo pasekmė. Kai po dukrytės gimimo praėjo pusantrų metų 😀

Ilgai nevynioju žodžių į vatą ir dalinuosi neseniai išbandytų ir puikiai pavykusių salotų receptu 😉

 

Salotos su lašiša

 

Salotoms (2 porcijoms):

  • 100 g rūkytos lašišos;
  • 1 avokado;
  • 1 greipfruto;
  • 1 nedidelio raudono svogūno;
  • Iceberg salotų.

Padažui:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • ½ v.š. grūdėtų garstyčių;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1 v.š. medaus.

 

Salotos su lašiša

 

Salotas nuploviau ir išdžiovinau salotų džiovyklėje. Jeigu kas tokio daikto neturite, tai labai rekomenduoju įsigyti. Valgyti šlapias salotas ne tik kad neskanu, bet ir neestetiška. O ir padažas, susimaišęs su vandeniu, praranda savo skonį. Be to, tikrai ne kažin ką kainuoja 😉

Tai va, sausas salotas suplėšiau ir sudėjau į lėkštes. Svogūną supjausčiau pusžiedžiais, lašišą ir nuluptą avokadą – riekelėmis. Sudėjau viską į lėkštę. Greipfruto baltą odelę nulupau ir, pasmulkinus nedideliais gabalėliais, užbarsčiau ant salotų.

Visus padažui skirtus ingredientus sumaišiau ir užpyliau ant salotų.

 

Salotos su lašiša

 

Receptą radau žurnale „Druska ir pipirai“ (2015/Pavasaris), 18 psl.

Paveikslėlis „My heart says …“ iš čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website