Keksiukai su mėlynėmis

Sveiki, pagaliau sulaukę šviežių daržovių, uogų ir visų kitų žalių/skanių gėrybių meto! 🙂

Kiekvieną rytą, prieš išskubant į darbą, skiriu laiko savo, taip vadinamam, daržui balkone. Palaistau, pakalbinu ir tokios geros energijos pasikraunu… 🙂 Kiekvienas žolynėlis savas ir mielas, kai savom rankom užaugintas. Džiaugiuosi, kad ir Gabija neabejinga mūsų balkono augalams – susirūpinus vis klausia, ar palaistyt nereikia ir jau baziliką bei mėtą iš kvapo pažįsta 🙂

O įrašas šis apie keksiukus su mėlynėmis. Ne, jos pas mane balkone neauga, bet šaldiklyje dar nemažai iš po žiemos užsilikę. O Jūs galit ir šviežias mėlynes/šilauoges naudot 🙂 Be galo purūs ir drėgni, stebinantys savo paprastumu ir puikiu skoniu!

 

Keksiukai su mėlynėmis pagal Saulėtos virtuvės receptą

 

Keksiukams (12 standartinio dydžio):

  • 1 didelis kiaušinis;
  • 240 ml natūralaus jogurto;
  • 60 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 260 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • ½ a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ½ a.š. sodos;
  • ¼ a.š. druskos;
  • ~100 g mėlynių (šviežių ar šaldytų; aš naudojau šilauoges).

 

Keksiukai su mėlynėmis pagal Saulėtos virtuvės receptą

 

Kiaušinį, aliejų, jogurtą ir vanilės ekstraktą išplakiau mikseriu. Galima maišyti ir šluotele, bet elektriniu plaktuvu plakant į kiaušinius patenka daugiau oro, todėl keksiukai būna korėtesni, dar labiau iškyla. Tad jeigu norite geresnio rezultato, tikrai rekomenduoju trauksti iš stalčiaus mikserį.

 

Keksiukai su mėlynėmis pagal Saulėtos virtuvės receptą

 

Kitame dubenyje sumaišiau cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Šiuo miltų ir cukraus mišiniu šiek tiek apibarsčiau uogas, kad apsiveltų miltais.

Į jogurto masę (jau ranka) įmaišiau miltų mišinį. Tik tiek, kol neliko sausų miltų. O tada subėriau uogas ir permaišiau tešlą. Nebijokit, ši gausis pakankamai tiršta. Bet ji tokia ir turi būti.

 

Keksiukai su mėlynėmis pagal Saulėtos virtuvės receptą

 

Kepiau keksiukus iki 190°C temperatūros įkaitintoj orkaitėj ~15 minučių. Čia dar vienas patarimas kepantiems pyragus ir keksiukus – geriau jau nedakept negu perkept. Nes perkeptas pyragas/keksas/keksiukas bus sausas ir sprangus (net jeigu į tešlą pilta riebalų). O ką tik iš orkaitės ištrauktas kepinys dar irgi šiek tiek kepa, tad aš renkuosi visuomet trumpesnį kepimo laiką ir džiaugiuosi valgydama drėgnus desertus 🙂

 

Keksiukai su mėlynėmis pagal Saulėtos virtuvės receptą

 

Receptas iš čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website