Keksiukai su sūriu, kumpiu ir žirneliais

Šįkart svečiuose kitokie keksiukai. Turiu pripažinti, buvo keista atsikandus pajusti pikantišką skonį, o ne saldumą 🙂 Vos tik paėmus naująjį Beatos žurnalą, skirtą vasarai, pasižymėjau šį receptą, nes pamaniau, kad tai puiki idėja piknikui gamtoje ar net jaukiems pusryčiams balkone. Ir neklydau! Nors priskyriau šiuos keksiukus prie užkandžių, tačiau net ir labiausiai išalkęs pasisotins ilgam, kai suvalgys kelis tokius mini pyragėlius  😉

 

Keksiukai su sūriu, kumpiu ir žirneliais pagal Beatą

 

Keksiukams (12 vnt.):

  • ½ nedidelio svogūno;
  • 100 g karštai rūkyto kumpio;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 g natūralaus jogurto;
  • 150 g šaldytų (arba šviežių) žirnelių;
  • 80 g kieto tarkuoto sūrio;
  • 2 a.š. krienų;
  • 100 g aliejaus;
  • 120 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. cukraus;
  • ½ a.š. Provanso žolelių;
  • druskos;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

 

Keksiukai su sūriu, kumpiu ir žirneliais pagal Beatą

 

Pirmiausiai smulkiai supjausčiau svogūną ir kumpį. Trumpai pakepinau aliejuje ir, išėmusi iš keptuvės, sudėjau į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad šis sugertų riebalus.

Dideliame dubenyje sumaišiau jogurtą, kiaušinius, aliejų ir krienus. Į šį mišinį subėriau atvėsusius svogūnus su kumpiu, žirnelius, kuriuos prieš tai nuplikiau verdančiu vandeniu (mat naudojau šaldytus), ir sūrį. Įbėriau šiek tiek druskos, pipirų ir Provanso žolelių. Kitame dubenyje sumaišiau miltus su kepimo milteliais. Beliko viską draugiškai sumaišyti viename dubenyje.

 

Keksiukai su sūriu, kumpiu ir žirneliais pagal Beatą

 

Keksiukus pašoviau į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepiau ~30 minučių, kol į keksiuko vidurį įbestas dantų krapštukas išlindo švarus.

Kitą kartą kepčiau keksiukus silikoninėse formelėse, o ne popieriniuose krepšeliuose, nes iš jų buvo sunku išimti. Kaskart dalis keksiuko prilipdavo prie popierėlio. Bet čia ne pasaulio pabaiga, kai labai skanu, tai galima likučius ir dantimis nuo popierėlio nugramdyti 😉

 

Keksiukai su sūriu, kumpiu ir žirneliais pagal Beatą

 

Receptą radau žurnale „Beatos virtuvė. Vasara“, 110 psl.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website