Kepti vištų sparneliai

Vištienos marinavimo būdų yra pačių įvairiausių. Tikrai ant visų rankų pirštų nepavyktų suskaičiuoti, kiek receptų esu išbandžiusi. Turiu atsirinkusi kelis mėgstamiausius, bet prieš porą dienų vis tiek nusprendžiau paieškoti ko nors naujo interneto platybėse. Ir radau kuo puikiausią, kiek kitokį, netradicinį vištų sparnelių marinato receptą.

 

Kepti vištų sparneliai

 

Reikia:

  • ~1 kg vištų sparnelių;
  • 2 v.š. marinato nuo marinuoto imbiero (vietoje jo galima naudoti ryžių actą);
  • 4 sk. česnako;
  • 3 v.š. medaus;
  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • 2 v.š. sojos padažo (naudojau tamsų);
  • druskos;
  • pipirų;
  • čili pipiro.

 

Kepti vištų sparneliai

 

Sparnelius aš nuploviau, nusausinau ir sudėjau į dubenį, kuriame ruošiausi juos marinuoti. Į kitą dubenėlį supyliau marinuoto imbiero marinatą, pomidorų padažą, sojos padažą, įdėjau medaus. Viską išmaišiau. Tuomet įspaudžiau česnako, įbėriau druskos, pipirų ir šiek tiek maltų čili pipiriukų. Vėl viską gerai išmaišiau ir supyliau ant sparnelių. Pasak recepto, užtenka 2 valandų, kad marinatas atliktų savo darbą, bet aš juos palaikiau per naktį.

Kepiau 180°C temperatūroje ~1 valandą. Tiesa, po 20 minučių kepimo sparnelius apverčiau ir apšlaksčiau marinatu.

Kad jau būtų visas ansamblis, tai prie sparnelių patiekiau keptas bulvytes su padažu (3 v.š. majonezo + 1 a.š. garstyčių).

Galiu pasakyti, kad labai labai skaniai viskas susivalgė. Šis receptas tikrai papuls tarp mūsų šeimos mėgiamiausių 🙂

Kepti vištų sparneliai

 

Receptą radau čia.

2 thoughts on “Kepti vištų sparneliai

  1. Nuostabiai atrodo.Tokia gundančiai rusvai auksine spalva, kad net neskaičius recepto šventai tikiu ju nuostabiu skoniu. Perskaičius- abejoniu nekyla. Tikrai turetu buti skanus.

  2. Ačiū, Alvydai 🙂
    Tai, kai kada nors prisiruošit į svečius užsukti, žinosim, kuo vaišinti 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website