Kokosinė svajonė – Raffaello keksiukai

Once upon a time I ate a cupcake and I loved it.

– The End –

Būtent taip ir atsitiks visiems, kas tik paragaus šių keksiukų. Ir, suprantama, būtina sąlyga – mėgti saldainius Raffaello. Šie kokosiniai keksiukai buvo mano giliai užslėpta svajonė, kurią galvojau bus sunku įgyvendinti. Tačiau anaiptol! Pirmuoju bandymu pavyko išgauti tikslų Raffaello saldanių skonį. O jeigu pavyko man, reiškias pavyks kiekvienam 😉 Tik neišsigąskit ilgo produktų sąrašo, pasiraitokit rankoves ir savaitgalio proga pasidovanokit sau kokosinę svajonę 🙂

 

Raffaello keksiukai

Keksiukams:

  • 200 g cukraus;
  • 100 g kokosų drožlių;
  • 210 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 250 ml kokosų pieno;
  • 100 g tirpinto sviesto;
  • 2 maži kiaušiniai arba 1 didelis.

Keksiukams sulaistyti:

  • 50 g cukraus;
  • 1 citrinos sultys.

Kokosiniam įdarui:

  • 130 g saldaus sutirštinto pieno;
  • 60 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 40 g kokosų drožlių;
  • 150 ml plakamosios grietinėlės (35 arba 36 proc. riebumo);
  • migdolų riešutų (kiekvienam keksiukui po 1 riešutą).

Kremui keksiukams papuošti:

  • 100 ml plakamosios grietinėlės (35 arba 36 proc. riebumo);
  • 125 g kreminio sūrio;
  • 50 g cukraus pudros;
  • 3 v.š. kokosų pieno.

 

Raffaello keksiukai

 

Keksiukai

Orkaitę įkaitinau iki 180°C temperatūros.

Ištirpintą ir atvėsusį sviestą elektriniu plaktuvu išplakiau kartu su kokosų pienu ir kiaušiniais. Kitame dubenyje sumaišiau visus sausus ingredientus (miltus, druską, kepimo miltelius ir kokoso drožles). Sausąjį mišinį sumaišiau su kiaušinių plakiniu.

Iš šios masės išeis 12 standartinio dydžio keksiukų. O aš kepiau mini keksiukus, kurių gavosi apie 50. Tai pastarieji kepa 10, o standartiniai 15-20  minučių.

Iškepusiuose ir atvėsusiuose keksiukuose padariau duobutes įdarui. Pasigirsiu, kad pagaliau isigijau specialų keksiukų vidurio išpjovimo įrankį, kurį radau keksiukų kepėjų rojuje  – Tasty Fun 🙂
Wilton keksiukų vidurio išpjovimo įrankis iš TastyFun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirupas

Į nedidelį puodelį išspaudžiau citrinos sultis ir subėriau cukrų. Maišiau tol, kol cukrus ištirpo. Beje cukraus galima dėti ir daugiau, ir mažiau. Čia jau kiekvienam pagal skonį, kad tik per rūgštu nebūtų 🙂

Pasiruoštu sirupu sulaisčiau keksiukus.

Kokosinis įdaras

Eletriniu plaktuvu išplakiau kambario temperatūros sviestą ir saldų sutirštintą pieną. Įbėriau kokosų drožlių. Kitame dubenyje iki standumo išplakiau grietinėlę. O tuomet atsargiai ją įmaišiau į sutirštinto pieno ir sviesto plakinį.

Kad jau būtų visai visai Raffaello, nusprendžiau panaudoti ir migdolų riešutus 🙂 Nuplikiau verdančiu vandeniu tiek riešutų, kiek turėjau keksiukų. Tuomet riešutus trindama tarp pirštų nulupau jų odelę (verdantis vanduo padeda jai geriau atšokti nuo riešuto). Ir padariau vieną klaidą – riešutų nepakepinau. Jums siūlau mano klaidos nebekartoti ir riešutus šiek tiek pakepinti, kad jie būtų traškūs.

Pripildžiau kiekvieną keksiuko duobutę paruoštu kokosiniu įdaru ir į kiekvieną jų įspaudžiau po migdolo riešutą.

 

Raffaello keksiukai

 

Kremas keksiukams papuošti

Kreminį sūrį (naudojau Philadelphia, man jis nepakeičiamas) mikseriu išplakiau su cukraus pudra. Įpyliau kelis šaukštus kokosų pieno. Tuomet tebeplakdama plona srovele supyliau grietinėlę ir plakiau tol, kol gavosi reikiamos konsistencijos, standus kremas.

Kiekvieną keksiuką papuošiau šio kremo kepurėle.

Bent jau man šie keksiukai patys skaniausi ką tik ištraukti iš šaldytuvo, nes kambario temperatūros kremas tiek įdaro, tiek kepurėlės nebeturi to gaivumo, kurio taip norisi.

Skanaus! 😉

 

Raffaello keksiukai

 

Receptas iš čia. Dar kartą dėkoju Astai Černei už nuostabius receptus! 🙂

5 thoughts on “Kokosinė svajonė – Raffaello keksiukai

  1. Mano vaikas svaigsta dėl Raffaello, reikia šitus bandyti.
    P. S. Cha cha, dabar kai žiūriu, jau visur vaidenasi mini keksiukai 🙂

      • Ir kas keisčiausia, kad kažkur ankstesniuose įrašuose išskaičiau, kad norų sąraše yra šitas keksiukų įdaro vietai padaryti įrankis. Apsidžiaugiau. Sakau, o, galima bus paieškoti. Tada pamačiau šitą paveiksliuką ir nusiminiau, kad nu va, nusipirko. O sakinio prieš tai apie mini keksiukų formą kažkokiu būdu nemačiau, rrr… Einu kept šitų miniakų, nes sau irgi nusipirkau (baisiai sužavėta buvau :D).

    • Labai rekomenduoju. Tikrai geri šitie 😉
      Ir, beje, kai nors kartą pabandai išsikepti miniukų, tai standartinio dydžiai tokie milžinai atrodo 😀 Kad kažkaip nebesinori didelės formos net naudot. Šitie mažyčiai tokie elegantiški… du kąsniai ir keksiuko nėr 🙂

      • Išbandžiau – man superiniai irgi. Neturėjau citrinos, apelsinas suėjo irgi, bet visgi jaučiu, kad su citrina gal geriau kokosas derėtų. O riešutas tikrai būtinas!
        Ir dėl dydžių – tikra tiesa! Antrą kartą per savaitę kepiau miniukus ir apie didelius jau net negalvoju, nes taip smagu – kaip kokie saldainiai – viens du ir sąžinė beveik rami 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website