Makaronai su rūkyta lašiša ir brokoliais

My favorite thing to make for dinner is… RESERVATIONS!

Ne visi gimė su prijuoste ir šefo peiliu. Ne visiems sugebėjimas derinti įvairius skonius yra įgimtas. Tik vieni gali sau leisti vakarieniauti restorane, o kiti yra priversti gaminti patys, netgi jei tam nei laiko, nei noro yra.

Galiu tik pasidžiaugti, kad virtuvėje sukiotis ir gaminti man patinka. Ne visada viskas pavyksta, būna ir nevalgomų kartų 🙂 Kai vyras tyliai, nulenkęs galvą kramto, o man paklausus „na, kaip?“ (nors atsakymą ir pati žinau), atsako „nelabai, žinok“ 😀 Bet juk ir garsiausiems šefams pasitaiko nelaimių, tai ką jau čia man kalbėti… 🙂

Na, bet šis patiekalas tikrai iš tų super pavykusių. Ir, kas geriausia, jis labai paprastas, greitai paruošiamas ir taip pat greitai suvalgomas. Nuo gaminimo pradžios iki atsisėdimo prie stalo užtrukau gal kokias 15 minučių. O geriausia, kad tiks šis patiekalas visiems – ir dvejų metų vaikui, ir mamai su tėčiu.

 

Makaronai su rūkyta lašiša ir brokoliais pagal Beatą

 

Reikės:

  • 250 g makaronų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 20 g sviesto;
  • 400 ml liesos grietinėlės;
  • 1 v.š. pomidorų tyrės;
  • 170 g rūkytos lašišos;
  • pusės brokolio;
  • druskos, pipirų.

 

Makaronai su rūkyta lašiša ir brokoliais pagal Beatą

 

Svieste pakepinau smulkiai pjaustytą svogūną. Jam į kompaniją supyliau grietinėlę ir leidau ant nedidelės ugnies paburbuliuoti. Tuo tarpu nedideliais žiedynais supjausčiau brokolį ir juostelėmis lašišą.

Kai padažo šiek tiek nugaravo, subėriau brokolį, įdėjau pomidorų tyrės. Po poros minučių troškinimosi sudėjau lašišą ir pabarsčiau šviežiai maltais pipirais. Šiame etape galima įdėti druskos, bet paprastai sūrumo užtenka nuo lašišos. Lašišai ant ugnies užtenka būti minutę, nes vėliau ji bus pervirus ir pradės trupėti.

Į paruoštą padažą supyliau pagal instrukciją išvirtus al dente makaronus, truputį pamaišiau, kad makaronai apsiveltų padažu ir viskas! Super vakarienė (arba pietūs) per 15 minučių 😉

 

Makaronai su rūkyta lašiša ir brokoliais pagal Beatą

 

Receptas iš 2016 metų Beatos kalendoriaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website