Namuose kepti Oreo sausainiai

People are like Oreos. The good stuff is on the inside.

– Unknown

Na, kas gi nemėgsta oreo sausainių? O įsivaizduokit, jeigu tokių sausainių galėtumėt išsikepti namuose. Kada tik norit! 🙂 Aišku, norint jų išsikepti, yra ką nuveikti, bet rezultatas, patikėkit, atperka visas pastangas 🙂

 

Namuose kepti Oreo sausainiai - puikiai tinka dovanoti

 

Oreo sausainiams:

  • 230 g minkšto sviesto;
  • 120 (1¼ st.) g cukraus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 280 g (2 st.) miltų;
  • 40 g kakavos;
  • 75 g juodojo šokolado;
  • 1 v.š. pieno;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. druskos.

Kremui:

  • 90 g minkšto sviesto;
  • 80 g cukraus pudros;
  • 75 g baltojo šokolado;
  • 1 v.š. pieno;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto.

 

Namuose kepti Oreo sausainiai - puikiai tinka dovanoti

 

Sausainiai

Pirmiausiai garų vonelėje ištirpinau šokoladą ir atidėjau į šalį, kad šiek tiek atvėstų.

Mikseriu išplakiau kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmušiau kiaušininį, įpyliau vanilės ekstrakto ir dar kartą perplakiau. Į išplaktą sviestą įmaišiau pravėsusį šokoladą.

Kitame dubenyje sumaišiau sausus ingredientus – miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Supyliau miltų mišinį į šokoladinį sviestą ir lėtai maišiau, kol nebeliko sausų miltų.

Neišsigąskite, tešla gaunasi lipni, ne tokia, kokios tikėtumėtės ruošiant paprastus sausainius. Tešlą padalinau į dvi dalis ir įvyniojusi į kepimo popierių padėjau į šaldytuvą.

Po valandos išėmiau tešlą ir tarp dviejų kepimo popieriaus lapų pradėjau kočioti (iki maždaug ½ centimetro storio). Naudodamasi apvalia formele išspaudžiau būsimus sausainius ir atargiai perkėliau į kepimo popieriumi išklotą skardą. Padėjau dar pusvalandžiui į šaldytuvą. Tą patį padariau su likusia tešla.

Praėjus pusei valandos buvimo šaltai pašoviau juos kepti į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę 10-15 minučių (čia jau reikia stebėti, jeigu sausainiai plonesni, tai pakaks tikrai ir 10 minučių).

Iškepusiems sausainiams reikia sutvirtėti kepimo skardoje, o tada jau perkelti ant vėsaus paviršiaus, kad visiškai atauštų.

 

Namuose kepti Oreo sausainiai - puikiai tinka dovanoti

 

Baltojo šokolado kremas

Baltąjį šokoladą ištirpinau garų vonelėje.

Mikseriu iki purumo išplakiau kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą, įpyliau vanilės ekstrakto, pieno ir sudėjau ištirpintą šokoladą. Vėl gerai išplakiau ir padėjau pusvalandukui į šaldytuvą.

 

Ant atvėsusio sausainio tepiau baltojo šokolado kremo ir suvožiau kitu sausainiu. Taip suporavau visus turimus sausainius 🙂 Patariu juos laikyti šaldytuve, nes kremas kambario temperatūroje minkštėja.

 

Namuose kepti Oreo sausainiai - puikiai tinka dovanoti

 

Receptas iš A.Černės „Saulėtos virtuvės Saldumynų knygos“ knygos, 201-202 psl.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website