Oreo keksiukai

Keksiukai jau patys savaime yra gėris. Keksiukai su mėgstamais sausainiais – dar didesnis džiaugsmas! 🙂 Kai pasaulis sirgo Oreo psichoze, pas mus jų nebuvo taip lengva gauti. O štai dabar, kiekviename didesniame prekybos centre galima be vargo rasti visokiausių.

 

Oreo keksiukai pagal DolceVita receptą

 

Kažkada kepiau šokoladinį pyragą su varške ir Oreo sausainiais. Tai galiu pasakyti, kad kepiniuose tie sausainiai man pasirodė net skanesni nei valgant juos paprastai. Pradėjus ieškoti kito recepto su šiais sausainiais, mane labai sugundė keksiukų nuotraukos. Kas netingit, galit mestelėti akį į mano lentą Pinterest’e, kur rasite ne tik gražuolių keksiukų su Oreo, bet ir daugelio kitokių skanėstų fotografijas. Aš ten renku, mano galva, maisto šedevrus, nes kiekviena nuotrauka verčia varvint seilę net ir nemėgstantįjį saldumynų 🙂

 

Oreo keksiukai pagal DolceVita receptą

 

Keksiukams:

  • 6 Oreo sausainių;
  • 115 g kambario temperatūros sviesto;
  • 115 g cukraus;
  • 1 a.š. maltos vanilės;
  • 100 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 v.š. (kupino) kakavos;
  • 2 kiaušinių;
  • 0,5 st. pieno.

Kremui:

  • 50 g kambario temperatūros sviesto;
  • 80 g Philadelphia sūrio;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 6 Oreo sausainių.

 

Oreo keksiukai pagal DolceVita receptą

 

Pirmiausiai aš atskyriau keksiukams skirtus sausainius (iš 6 padariau 12), o kremą nugramdžiau į dubenėlį.

Į keksiukų kepimo skardą sudėjau krepšelius ir į kiekvieną krepšelį paguldžiau po sausainį (veidais žemyn).

 

Oreo keksiukai pagal DolceVita receptą

 

Viename dubenyje sumaišiau persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Kitame elektriniu maišytuvu sumaišiau sviestą su cukrumi (beje sekantį kartą jo dėčiau mažiau) ir malta vanile. Tuomet po vieną įmušiau kiaušinį, po kiekvieno gerai išmaišiau. Tada subėriau miltų mišinį ir supyliau pieną. Originaliame recepte pieno naudotas tik 1 v.š., bet man tešla su tokiu kiekiu gavosi per tiršta, net sunkiai maišėsi. Tad įpyliau daugiau, kol gavosi tirštos grietinės konsistencija.

Tešlą supilsčiau į formeles ir pašoviau į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Iš šio kiekio aš iškepiau 12 keksiukų, bet jie buvo mažesni nei aš kepu paprastai. Mes įpratę, kad keksiukas liptų iš krepšelio 🙂 Tad kitą kartą iš tiekos ingredientų geriau kepčiau kokius 8-9, bet pilnesnius, užpildančius visą formą.

 

Oreo keksiukai pagal DolceVita receptą

 

Kol keksiukai vėso, pasiruošiau kremą. Jam skirtus sausainius taip pat atskyriau, o kremą sudėjau į tą patį dubenėlį, į kurį gramdžiau pirmuosius sausainius. Sausainius iki trupinių susmulkinau maisto smulkintuvu.

Sviestą mikseriu plakiau kol pasidarė purus. Tuomet sudėjau persijotą cukraus pudrą ir nuo sausainių likusį kremą. Kai viskas gerai susimaišė, įdėjau Philadelphia sūrio. Vėl gerai išplakiau. O tada atėjo trupinių eilė. Juos supylusi atsargiai (jau nebe mikseriu) sumaišiau su kremu. Labai svarbu kremo nepermaišyti, nes gali pradėti skystėti. Taip atsitikus, situaciją galima išgelbėti padėjus kremą 15 minučių į šaldytuvą 😉

Galima buvo kremui naudoti ir mažiau sausainių. Nes pas mane jis gavosi labai jau sausaininis 😀 Ir apskritai kremo daugiau pasigaminti reikėjo, nes man tiems 12-ai vos vos užteko. Bet rezultatas ir vėl manęs nenuvylė. Vyras sakė, kad čia skaniausi jo ragauti keksiukai 🙂 Saldūs, purūs, minkšti, su tobulu kremu ant viršaus. Žinau, kokie nuodėmingi tokie skanėstai, na, bet kaip būtų galima gyventi be jų?.. 🙂

 

 

Oreo keksiukai pagal DolceVita receptą

 

Receptas iš čia.

One thought on “Oreo keksiukai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website