Pasiilgusiems kinų maisto – makaronai su daržovėmis

Kai dar buvom jauni, neįsipareigoję ir be vaikų, su tuo metu dar būsimu vyru labai mėgom kinų virtuvę. Ko gero,bent kartą per dvi savaites apsilankydavom kinų maisto restorane. O laikui bėgant, ypač gimus dukrytei, tapome sėslesni, pradėjome labiau vertinti namuose gamintą maistą. Be to, reikia pripažinti, kad su vaiku nuėjus kur nors pavalgyti, maistu pasimėgauti pakankamai sunku, reikia didelę dėmesio dalį skirti mažyliui – jį užimti, pamaitinti ir visaip kitaip apšokinėti. Tad natūralu, kad užsisakyti patiekalai atsiduria antrame plane ir dažnai, na, bent jau mums, tenka jį valgyti gerokai pravėsusį ar net šaltą. Kaip sako, jei Mahometas neateina pas kalną, tai kalnas ateina pas Mahometą. Vakar pabandžiau sušokti skonių rumbą pagal kinų muziką. Ir pavyko puikiai! Užsimerkus ir atsipalaidavus, galėjau net įsivaizduoti, kad sėdžiu visai ne namie, o puikiausiame kinų restorane, nes skonis Mmmm koks geras!

 

Makaronai su daržovėmis kinietiškai pagal Skonių rumba receptą

 

Taigi kinų maisto ištruškusiems skrandžiams – vakar išbandytas, puikus patiekalas, kuriam prireikė:

  • pusės pakelio stiklinių makaronų (naudojau Santa Maria „Glass Noodles“);
  • 1 raudonos paprikos;
  • pusės mažos cukinijos;
  • 2 nedidelių morkų;
  • aš dėjau saujelę konservuotų kukurūzų, bet tik dėl to, kad tiek atliekamų šaldytuve turėjau ir nenorėjau, kad tektų išmest; šiaip jie čia tiko, bet paprastai kinų patiekaluose tikriausiai nedažnai juos galima sutikti;
  • 1 sk. česnako;
  • šiek tiek druskos;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 v.š. balzaminio acto;
  • 4 v.š. tamsaus sojos padažo.

Morkas supjausčiau šiaudeliais ir pakepinau alyvuogių aliejuje. Susmulkintus česnakus sudėjau prie morkų. Kai tik jie paskleidė savo aromatą, subėriau taip pat šiaudeliais supjaustytą papriką ir cukiniją. Šiek tiek pakepinau, bet ne per daug, kad daržovės liktų traškios. Tuo tarpu paruošiau makaronus. Užpyliau juos verdančiu vandeniu ir palikau uždengtus 4-5 minutėms.

Kai nutariau, kad daržovėms kaitintis gana, įdėjau cukraus ir supyliau visus skystus ingredientus. Kai tik cukrus ištirpo, nuėmiau keptuvę nuo ugnies ir sudėjau į ją makaronus. Viską gerai išmaišiau ir vualia – patiekalas dviems jau paruoštas!

Visas patiekalo kinų virtuvės skonis slypi šiame padaže – cukrus, baltojo vyno actas, balzaminis actas ir tamsus sojos padažas. Kai gaminu traškius baklažanus ar vištieną, taip pat padarau šį padažiuką. Tik kad jis tirštesnis būtų, ištirpinu šaukštą kukurūzų krakmolo pusėje stiklinės vadens ir supilu į jau paruoštą padažą. Ir su vyru neišeidami iš namų mėgaujamės puikiausiais kinų patiekalais 🙂

Rekomenduoju pabandyti! 😉

 

Makaronai su daržovėmis kinietiškai pagal Skonių rumba receptą

3 thoughts on “Pasiilgusiems kinų maisto – makaronai su daržovėmis

  1. Na nuostabus šis receptas. Daugiausiai užima ingredientų pjaustymas, o po to viskas kitas, pakepimas, skysti ingredientai, makaronai tai vienas du ir yra 🙂 Jėga! Ačiū, Inga, kad pasidalinai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website