Šokoladiniai cakepops’ai

Šie maži, mieli pyragiukai-triufeliukai ant pagaliukų gimė tik mano gimtadieninio torto „Juodasis miškas“ dėka 🙂 Man kažkodėl nesigauna lygių biskvitų tortams iškepti. Jie visuomet gaunasi su dideliais „pilvais“, kuriuos vėliau nupjauti reikia. Ne išimtis buvo ir paskutinis torto gaminiminas. O tuos nupjautus pilvus ar kupras (nežinau, kaip čia gražiau pavadinus) reikia kažkur padėt, neišmesi gi. Taip ir gimė mintis dar vieną šventę namiškiams padaryti – šokoladinius cakepops’us 🙂

 

Šokoladiniai cakepops'ai pagal Skonių rumba

 

Šokoladiniams cakepops’ams:

  • ~300 g šokoladinio biskvito;
  • 2 v.š. maskarponės sūrio;
  • 1 v.š. cukraus pudros;
  • 150 g juodojo šokolado;
  • pabarstukų.

 

Šokoladiniai cakepops'ai pagal Skonių rumba

 

Biskvitą čia galima naudoti bet kokį – įvairių skonių, namuose keptą ar parduotuvėje pirktą. Mano biskvito receptas čia, tad nesikartosiu.

Savo biskvitą sudėjau į virtuvinį kombainą ir sumaliau iki trupinių. Į šiuos įdėjau maskarponės sūrio ir cukraus pudros, kadangi trupiniai nebuvo labais saldūs. Gerai išmaišiau ir rankomis suformavau rutuliukus. Padėjau juos pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tuo tarpu garų vonelėje išlydžiau šokoladą glaistui.

Kai rutuliukai kiek sustingo, o glaistas šiek tiek pravėso, ėmiausi rimto darbo. Merkiau pagaliuką į šokoladą (~1 cm, tuomet rutuliukas geriau laikosi) ir įbedžiau į kamuoliuką. Jau laikydama už pagaliuko merkiau visą kamuoliuką į glaistą, kad visas pasidengtų šokoladu. Su tuo rutuliuku dar reikia po to pažaisti, kad šokoladas nenutekėtų, o gražiai pasidengtų. Paruoštą cakepops’ą geriausia į ką nors įsmeigti arba įstatyti į puodelį. O tada jau barstyti bet ką, kas tik po ranka – spalvotus pabarstukus, šokolado gabalėlius, kokoso drožles ir t.t.

Paruoštus cakepops’iukus palikau šaldytuve pernakt, nors užtektų ir kokių 2-3 valandų, kol šokoladas visiškai sustingtų.

Štai ir viskas! 🙂

 

Šokoladiniai cakepops'ai pagal Skonių rumba

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website