Šokoladiniai Guinness alaus keksiukai

Smarkiai vėluojantis įrašas, kuris turėjo atsirasti tik tik praėjus Velykoms 🙂 Mat šiuos gražuolius kepiau būtent tuo laikotarpiu ir dalinausi jais su artimiausiais žmonėmis. Klausit, kodėl po trijų mėnesių visgi nusprendžiau šiuo receptu pasidalinti? Ogi todėl, kad keksiukai gali būti skirti bet kuriai metų šventei, progai ar šiaip kokiams savaitgaliui. Širdis neileido palikti gulėti šių nuotraukų ir recepto, nes keksiukai gavosi labai puikūs – skanūs, drėgni ir labai labai šokoladiniai. Tie, kas ragavo, manau man pritars 🙂

Receptą su Guinness alumi buvau nusižiūrėjusi gan seniai, bet vis neprisiruošdavau pagal jį kepti. Vis svarstydavau, koks tas alaus skonis kepiniuose, jaučiasi – nesijaučia, skanu – neskanu. Tai džiaugiuosi, kad pagaliau radau tam progą ir išdrįsau pabandyti. Alus keksiukuose nesijaučia. Iš tų, kurie valgė, sulaukiau nuostabos po to, kai pasakiau, kad keksiukuose yra alaus. Ir ne šiaip sau kokie 20 ml, o visi 250 ml 🙂 Tačiau šiuo atvejju alus atlieka kitą darbą – sustiprina šokolado skonį, palieka savo kartumo (juk Guinness 🙂 ), kuris šokoladiniame kepinyje, taip sakant, labai laiku ir vietoje 🙂

Taigi, jeigu yra bijančių, galiu nuraminti, mėginkit – patiks tikrai visiems! 😉

 

Šokoladiniai Guinness keksiukai - Velykinė dovana artimiesiems

 

Keksiukams (24 standartinio dydžio keksiukams arba vienam 23 cm skersmens pyragui):

  • 250 ml Guinness alaus;
  • 100 g sviesto;
  • 150 g kakavos;
  • 200 g cukraus;
  • 100 g grietinės;
  • 100 g natūralaus jogurto;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1 v.š. vanilės ekstrakto;
  • 500 g miltų;
  • 2½ v.š. sodos
  • žiupsnelio druskos.

Kremui:

  • 250 g kreminio sūrio (naudojau Philadelphia);
  • 200 g plakamosios grietinėlės (ne mažiau kaip 35% riebumo);
  • 100 g cukraus pudros.

 

Šokoladiniai Guinness keksiukai - Velykinė dovana artimiesiems

 

Keksiukai

Į prikaistuvį supyliau alų ir sudėjau sviestą. Kaitinau ant nedidelės ugnies, kol sviestas išsilydė. Tuomet atidėjau į šalį, kad šiek tiek pravėstų.

Kiaušinius išplakiau su cukrumi, įdėjau grietinės ir jogurto, supyliau alų su sviestu ir įpyliau vanilės ekstrakto. Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kakavą, sodą ir druską.

Miltų mišinį įmaišiau į kiaušinių ir alaus plakinį.

Tešlą paskirsčiau keksiukų krepšeliuose (užpildydama ¾ popierėlio, kad turėtų vietos kilti). Kepiau 180°C temperatūros orkaitėje ~12 minučių.

 

Šokoladiniai Guinness keksiukai - Velykinė dovana artimiesiems

 

Kremas

Kreminį sūrį ir cukraus pudrą pradėjau plakti mikseriu. Kai viskas susimaišė, tebeplakdama plona srovele supyliau grietinėlę. Plaktuvu darbuotis reikia 3-4 minutes, kol kremas tampa toks, kokio reikia.

Pasiruoštą kremą sukrėčiau į konditerinį maišelį ir papuošiau jau atvėsusius keksiukus. Ant kremo kepurėlių viršaus uždėjau po kelias apelsinų cukatas.

 

Šokoladiniai Guinness keksiukai - Velykinė dovana artimiesiems

 

Kremą galima rinktis ir lengvesnį, kadangi pats keksiukas yra „sunkus“, tai ant viršaus gali norėtis lengvumo. Tokiu atveju rekomenduoju ir kitą kremą.

Maskarponės kremas:

  • 250 g maskarponės;
  • 250 g plakamosios grietinėlės (ne mažiau kaip 35% riebumo);
  • 2½ v.š. cukraus. 

Kremas pagal šį receptą gausis standus, tad keksiukus bus galima puošti  nesibaiminant, kad kremas praras formą. Svarbiausia, kremo neperplakti.

Skanaus! 😉

 

Šokoladiniai Guinness keksiukai - Velykinė dovana artimiesiems

 

Receptas iš čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website