Šokoladiniai keksiukai su sūrio pyrago įdaru

All you need is L♡ VE (but a cupcake would also be nice)! 

– Unknown

Na, kas daugiau gali prisigalvoti tokių dalykų kaip keksiukai su pyrago įdaru. Aišku, tik Inga (t.y. Skonių rumba) ir amerikiečiai 😀 Užeina man kartais noras išbandyti ką nors tokio, ko kiti įprastai nedaro. Šie šokoladiniai keksiukai su sūrio pyrago įdaru būtent iš tų atvejų.

Man pradėjus ieškoti TO recepto ir vėl labiausiai akį patraukė Tesos iš Handle the Heat keksiukų receptas. Jau kartą pagal ją kepiau sūrio pyrago keksiukus ir nenusivyliau, tad ir šįkart ja pasitikėjau.

 

Šokoladiniai keksiukai su sūrio pyrago įdaru pagal Handle the Heat

 

Keksiukams (20 standartinio dydžio):

  • 200 g juodojo šokolado;
  • 100 ml neriebios grietinėlės;
  • 250 ml vandens;
  • 1½ didelio kiaušinio;
  • 80 ml aliejaus;
  • 375 g miltų
  • 125 g cukraus;
  • 1 a.š. sodos;
  • ½ a.š. druskos;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto.

Sūrio pyrago įdarui:

  • 210 g kreminio sūrio (pvz.: Philadelphia);
  • 50 g juodojo šokolado;
  • 60 g cukraus;
  • ½ kiaušinio;
  • ¼ a.š. druskos.

Keksiukams apibarstyti:

  • 50 g juodojo šokolado.

 

Šokoladiniai keksiukai su sūrio pyrago įdaru pagal Handle the Heat

 

Keksiukų tešla

Orkaitėje nustačiau 180°C temperatūrą ir ėmiausi keksiukų tešlos. Į prikaistuvį supyliau grietinėlę ir sudėjau skiltelėmis laužytą šokoladą (tuos tešlai skirtus 200 g). Ant nedidelės ugnies kaitinau, kol šokoladas išsilydė ir masė tapo vientisa. Atidėjau į šalį, kad pravėstų.

Viename dubenyje sumaišiau sausus ingredientus (miltus, sodą, druską), kitame – cukrų, aliejų, pusantro kiaušinio ir vanilės ekstraktą. Į pastarąjį dubenį supyliau atvėsusį šokoladą. Išmaišiau ir po truputį pradėjau dėti miltus ir pilti vandenį. Galbūt Jums vandens prireiks mažiau. Bet tešla turi būti skysta.

 

Šokoladiniai keksiukai su sūrio pyrago įdaru pagal Handle the Heat

 

Sūrio pyrago įdaras

Į dubenį sudėjau kreminį sūrį, cukrų, druską ir pusę kiaušinio. Dėl tų kiaušinių, tai buvo taip. Originaliame recepte į sūrio pyrago įdarą reikia dėti vieną didelį kiaušinį, bet įdaras mano gavosi per skystas, mano manymu. Jis turi būti kremo konsistencijos, o ne skystos tešlos. Todėl Jums siūlau (o ir pati kitąkart taip darysiu) naudoti tik pusę kiaušinio, o likusią pusę pilti į tešlą. Nes įdaras keksiukuose turi išlaikyti savo formą ir nepasileisti.

Žodžiu, viską išplakiau ir po to jau ranka įmaišiau trupinto šokolado.

Tuomet į paruoštą keksiukų skardą su sijonėliais dėjau šaukštą šokoladinės tešlos, šaukštą sūrio pyrago įdaro ir vėl šaukštą šokolado tešlos. Iki viršaus prikrauti nereikėtų, nes keksiukai nemažai pakyla.

 

Šokoladiniai keksiukai su sūrio pyrago įdaru pagal Handle the Heat

 

Kepiau keksiukus 20 minučių ir ką tik iškepusius apibarsčiau trupintu šokoladu, kad šis truputį išsilydytų. Ant jau visai atvėsusių užbėriau trupintų vaflių.

Man šie keksiukai savo tekstūra labiau keksus (muffins) primena. Jie sunkesni, sotesni, bet nemažiau skanūs 😉 Kadangi norėjosi pailsėti nuo visų kremų, tai čia buvo pats tas. Rekomenduoju ir Jums! 😉

 

Šokoladiniai keksiukai su sūrio pyrago įdaru pagal Handle the Heat

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website