Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Kadangi mūsų šeima dar labai jauna (skaičiuoja trečius metus), tai mes tik pradedame kurti savo šeimos tradicijas. Man taip norisi, kad didžiausios metų šventės būtų laukiamos ne tik dėl to, ką jos pačios simbolizuoja, bet dar ir dėl kokių specialiai tai šventei ruošiamų patiekalų ar mūsų pačių susikurtų tradicijų (pavyzdžiui, kalėdinės eglutės puošimas visų kartu, kokio nors ypatingu būdu marinuoto kalėdinio kepsnio kepimas, velykinių kiaušinių marginimas taip pat visų kartu ir t.t.). Kai šiais laikais ištisus metus galime skanauti egzotinių vaisių, visokiausių įmantrių skanumynų, net numargintų kiaušinių prekybos centre galime rasti, tai aš labai pasistengsiu, kad šis namuose keptas pyragas būtų tas, kurio ragausime tik kartą metuose, per Velykas 🙂

 

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

 

Žinau, kad tradicinis Velykų skanėstas yra Velykų boba, bet man norėjosi ko kito. Todėl praėjusiais metais, prieš šventes pradėjau ieškoti, koks pyragas galėtų ją pakeisti.

Šokoladas ir vyšnios yra puikus duetas. Tad nusprendžiau, kad gražiausiai pavasario šventei jis bus pats tas 🙂 Antri metai iš eilės jį kepu Velykoms ir tikiuosi, kad mūsų šeimoje tai taps gražia tradicija. Be to, kad yra labai skanus, jis dar ir paprastai pagaminamas, tad tikiuosi, kad greitai jau ir mūsų mažoji prisijungs prie proceso.

 

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

 

Šokoladiniam pyragui su vyšniomis:

  • 350 g konservuotų vyšnių be kauliukų;
  • 170 g kepinių margarino arba sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 170 g cukraus;
  • 150 g miltų;
  • 150 g juodojo šokolado;
  • 100 g graikinių riešutų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. maltos vanilės.

 

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

 

Pirmiausiai pastačiau ant ugnies prikaistuvį su margarinu, kad pradėtų tirpti. Sumečiau į jį gabaliukais sutrupintą šokoladą. Kai viskas ištirpo ir gražiai išsimaišė, atidėjau į šalį, kad atvėstų.

Dubenyje išplakiau kiaušinius su cukrumi. Supyliau į juos atvėsusį šokoladinį margariną. Kitame dubenyje sumaišiau sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Maišydama po truputį supyliau miltų mišinį į kiaušinių plakinį.

Tuomet atėjo vyšnių eilė. Nuoširdžiai patariu patikrinti kiekvieną uogą, ar tikrai joje nėra likusio kauliuko. Mano vyras praėjusiais metais vos danties nenusilaužė, kai puolė ragauti pyrago 🙂 Mat prieš tai buvau jį užtikrinusi, kad jokių kauliukų neras. Šiaip tai mes su anyta mėgstam pajuokauti, kad jis ir slieką valgydamas kaulą rastų, nes turi kažkokių stebuklingų galių aptikti kauliuką (uogos, žuvies) ten, kur atrodo šimtąkart patikrinta 🙂 Juokai juokais, bet toks nuotykis gali rimtai sugadinti šventę, tad siūlau būti atsargiems.

 

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

 

Taigi visas patikrintas vyšnias subėriau į pyrago tešlą, įdėjau pasmulkintų graikinių riešutų ir išmaišiau. Tada supyliau paruoštą masę į sviestu išteptą atsegamą pyrago formą. Kepiau 175°C temperatūroje 45 minutes.

Iškepusį pyragą aš atvėsinau ir gausiai apibarsčiau cukraus pudra.

 

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

 

Receptas iš čia.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website