Šokolado ir kavos draugystė

Dar visai neseniai su vyru pakalbėjom, kad buvo tokie laikai, kai į saldumynus nei nepažvelgdavau. O sulig ta diena, kai pilve atsirado maža gyventoja, užgimė ir mano meilė visiems saldiems reikalams. Tik gimus Gabijai šioji niekur nedingo 🙂 Ir nežinau dabar, dėl to džiaugtis ar liūdėt. Žiūrint iš vienos (t.y. moteriškos) pusės, figūrai tokie skanėstai grožio neprideda, bet užtai širdis kokia laiminga… 😀 Atsikandi štai va tokio viso šokoladiškai šokoladinio, pasakiškai skanaus keksiuko, užgeri kava ir supranti, kaip gera gyventi! 🙂

Tikriausiai galiu Gabijai ir jos tėčiui padėkoti, kad tik jų dėka ant mūsų stalo pradėjo rastis namuose kepti tortai, pyragai, sausainiai, keksiukai ir visi kiti saldūs, gardūs skanėstai 🙂

 

Šokoladiniai keksiukai su pieniško šokolado įdaru ir kavos kremu

Keksiukams (18 vnt.):

  • 60 g kakavos;
  • 250 ml karšto vandens;
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 150 g cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 125 ml grietinės;
  • 210 g miltų;
  • 1 a.š. maltos vanilės;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ½ a.š. sodos;
  • ½ a.š. druskos.

Keksiukams sulaistyti:

  • ~100 ml paruoštos labai stiprios kavos.

Šokoladiniam įdarui:

  • 100 g pieniško šokolado;
  • 100 ml grietinėlės (35% riebumo).

Kavos kremui:

  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 125 g Philadelphia sūrio;
  • 150 ml grietinėlės (35% riebumo);
  • 60 g cukraus pudros;
  • 3 v.š. kavos likerio;
  • 1 a.š. tirpios kavos.

 

Šokoladiniai keksiukai su pieniško šokolado įdaru ir kavos kremu

 

Kaip kepti pačius keksiukus, jau esu aprašiusi Šokoladinėje nuodėmėje, tad nesikartosiu. Tik sviestą čia keičiau saulėgrąžų aliejumi, nes tuomet jie drėgnesni būna. O man taip labiau patinka 😉 Taip pat cukraus kiekį sumažinau, kad per saldu nebūtų.

Kai keksiukai iškepė ir šiek tiek atvėso, su šaukšteliu padariau juose nedideles duobutes. Tuomet ant jų užliejau kelis arbatinius šaukštelius pasiruoštos kavos.

 

Šokoladiniai keksiukai su pieniško šokolado įdaru ir kavos kremu

 

Šokoladinis įdaras

Į nedidelį prikaistuvį supyliau grietinėlę ir sumečiau gabaliukais laužytą pienišką šokoladą. Kaitinau ant nedidelės ugnies vis maišydama, kol šokoladas visiškai ištirpo ir masė tapo vientisa.

Pasiruoštu šokoladu užpildžiau keksiukų duobutes.

 

Šokoladiniai keksiukai su pieniško šokolado įdaru ir kavos kremu

 

Kavos kremas

Kambario temperatūros sviestą gerai išplakiau su cukraus pudra. Įdėjau sūrio, tirpios kavos ir įpyliau likerio. Vėl viską gerai išplakiau. Atskirame dubenyje plakiau grietinėlę kol tapo standi. Ir galiausiai jau ranka (be mikserio pagalbos) įmaišiau grietinėlę į sūrio kremą.

Beliko papuošti keksiukus puriu kremu ir skanauti! 🙂

 

Šokoladiniai keksiukai su pieniško šokolado įdaru ir kavos kremu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website