Sūrio pyragas su Oreo

Praėjusį savaitgalį išbandžiau dar vieną receptą su Oreo sausainiais. Atrodo, na, kas ten stebuklingo. Sausainiai kaip sausainiai. Bet va štai tokiam amplua tai jie kažkas tokio… 🙂 Kaip jie čia tinka! Nuo šiol Oreo sausainius su sūrio kremu galiu priskaičiuoti prie tų tobulų derinių sąrašo (mano pačios galvoje sudarytų), kai nei pridėsi, nei atimsi (pvz.: kietasis sūris + Riesling vynas, kava + crème brûlèè, McDonald’s burgeris + bulvytės + Coca Cola ir t.t.).

Oreo sūrio pyragas

 

Sūrio pyrago pagrindui:

  • 20 Oreo sausainių;
  • 60 g sviesto.

Sūrio masei:

  • 800 g kambario temperatūros tepamojo sūrio (naudojau Crème Bonjour);
  • 420 g riebios grietinėlės (35-36%);
  • 150 g cukraus pudros;
  • 16 Oreo sausainių.

Pyragui apibarstyti:

  • 8 Oreo sausainių.

 

Oreo sūrio pyragas

 

Šį pyragą aš dariau 24 cm skersmens atsegamoje formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Pamiršau paminėti, kad kepti jo nereikia 🙂

Pirmiausiai ištirpinau sviestą ir palikau šiek tiek atvėsti. Tuomet maisto kombainu iki trupinių susmulkinau pagrindui skirtus sausainius (su visu pertepimu). Į trupinius supyliau išlydytą sviestą ir gerai išmaišiau. Viską sudėjau į pasiruoštą pyrago skardą ir gražiai, šiek tiek paspausdama, padengiau visą dugną. Pyrago skardą padėjau į šaldytuvą.

Tada ėmiausi kremo gamybos. Dideliame dubenyje su rankiniu plaktuvu išplakiau tepamąjį sūrį su persijota cukraus pudra. Kitame dubenyje iki standumo išplakiau grietinėlę. Tada ją atsargiai įmaišiau į sūrio masę. Vėlgi naudodamasi maisto kombainu susmulkinau 16 Oreo sausainių (su visu įdaru). Bet šįkart ne iki visiškų trupinių. Palikau šiek tiek stambesnių gabalėlių. Sausainius įmaišiau į kremą.

 

Oreo sūrio pyragas

 

Paruoštą kremą sudėjau ant pyrago pagrindo. Ir beliko paskutinis akcentas – susmulkinti likusius sausainius pyrago viršui. Kai viskas buvo baigta, padėjau pyragą į šaldytuvą ir palikau nakčiai.

Turiu pasakyti, kad tai nėra tas pyragas, kurį siūlyčiau neštis į svečius. Net gerą pusvalandį pastovėjęs kambario temperatūroje kremas pradeda minkštėti. Tad reikėtų jį visą laiką laikyti šaldytuve ir išsitraukti tik tuomet, kai ruošiamasi skanauti.

Tačiau patys svečių tikrai greitai sulauksite, jei pasigirsite, kad toks desertas laukia Jūsų šaldytuve 😉

 

Oreo sūrio pyragas

 

Receptas iš čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website