Suvožtiniai su kumpiu, persikais ir rūkytu sūriu

Na, ką, vyrai ir moterys, griliaus sezonas prasideda! 🙂 Taip džiaugiuosi, kad pagaliau praeitą savaitgalį išnešėm lauko baldus į balkoną ir po truputį pradedam jį visaip kaip jaukinti. Dar labai smagus darbas, kuris laukia, tai gėlyčių rinkimasis ir sodinimas. Ai, kaip man patinka tokie reikalai 🙂 Nerealiai faina tokiam visam išgražintam balkone čilinti vakarais su mylimu žmogum ir taure vyno… 🙂

O griliaus klausimą mes labai puikai išsprendėm praėjusiais metais. Kadangi balkoną turim nemažą, tai svajojom jame kartu su draugais pasičirškinti kokios mėsytės ar burgerių pasikepti. Sukurti iliuziją, kad esam gamtoj 😀 Bet kepsninės (tikros) balkonuose naudoti negalima, tad įsigijom elektrinį grilių, kuriuo dabar džiaugiamės visais metų laikais – tiek viduje, tiek lauke 🙂 Labai rekomenduoju visiems, kas savo balkonuose/terasose nori jaustis tarsi gamtoje, bet bijo, kad tai neįmanoma. Pasirodo, brangieji, viskas įmanoma! 🙂

 

Suvožtiniai su kumiu, persikais, bazilikais ir rūkytu sūriu

 

Suvožtiniams:

  • mėgstamos duonos (pvz. čiabatos arba, mano atveju, grūdėtos duonos bandelių);
  • ~150 g rūkyto kumpio;
  • ~200 g rūkyto sūrio;
  • 2 didelių pomidorų;
  • 2 didelių persikų (tinka ir konservuoti);
  • didelė puokštė šviežių bazilikų;
  • sviesto duonai patepti.

 

Suvožtiniai su kumiu, persikais, bazilikais ir rūkytu sūriu

 

Kumpį, pomidorus, persikus ir sūrį supjaustau riekelėmis. Sviestu patepu abi duonos/bandelės puses. Įkaitinu grilių. Tiesa, šiuos sumuštinius galima kepti ir paprastoje sumuštinių keptuvėje (toje, kur kepa trukampius sumuštinius).

Ant bandelės dedu kumpio, pomidoro riekelę, persikų ir sūrio. Ant viršaus negailėdama uždedu baziliko. Patikėkit, kaip jis čia tinka… Ir užvožiu kita bandele.

 

Suvožtiniai su kumiu, persikais, bazilikais ir rūkytu sūriu

 

Kepu uždengtame griliuje (kad kaistų iškart abi pusės) tol, kol sūris pradeda lydytis.

Šis skonių derinys – vienas tų, kur nei pridėsi, nei atimsi 🙂 Viskas taip puikiai tarpusavyje dera, kad pirštukus galima apsilaižyti bevalgant 🙂

 

Suvožtiniai su kumiu, persikais, bazilikais ir rūkytu sūriu

 

Receptas iš 2015 m. Beatos kalendoriaus

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website