Svajonių čeburekai

Jau ilgą laiką mano svajonėse buvo čeburekai. Tad pasinėriau į tobulo recepto paieškas, o jų, pasirodo, pilnas internetas! Vieni pasisako už tešlą su varške, antri už maišytą (iš jautienos ir kiaulienos faršo) mėsos įdarą, treti čeburekus daro iš vaflių. Na, o aš nusprendžiau pamėginti plikytos tešlos čeburekus. Apie pastaruosius taip pat prisiskaičiau įvairiausių nuomonių. Daugeliui tai laiko gaišimas (plikinant miltus, po to laukiant, kol atvės), bet tiems, kuriais nusprendžiau pasitikėti, tokie čeburekai yra patys tobuliausi – traškūs, auksinės spalvos, su pūslėtu paviršiumi ir dievišku mėsos kąsniu viduje 🙂
Tikrai nesigailiu surizikavusi. Gal man jie paliko tokį gerą įspūdį, nes jau seniai teko ragauti, o gal dėl to, kad jie iš tikrųjų tobuli. Padėkit nuspręsti išmėgindami 😉
Plikytos tešlos čeburekai (Skonių rumba)

Čeburekų tešlai:

  • 1,3 st. vandens;
  • 1 a.š. druskos;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 3,5 st. miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 v.š. degtinės.

Mėsos įdarui:

  • 0,5 kg kiaulienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • 0,5 st. kefyro (galima buvo naudoti natūralų jogurtą);
  • maltos mėsos prieskonių.

Čeburekų gamybos procese labai svarbi tešla, kurią reikia plikyti. Pirmiausiai puode užviriau tešlai skirtą vandenį su druska ir aliejumi. Kai tik užvirė, supyliau pusę stiklinės miltų ir, naudodamasi mikseriu, gerai išmaišiau. Nepatikėjau darbo šluotelei, nes reikėjo padaryti tą greitai, antraip miltai būtų tiesiog sušokę į gabalus. Užplikytų miltų tešla kažkiek primena varškės drebučius.

 

Plikyti miltai čeburekų tešlai

 

Palaukiau, kol užplikyti miltai atauš, tada įmušiau kiaušinį, įpyliau šaukštą degtinės (tikriausiai, nereikia niekam sakyti, prie ko čia ji 🙂 ) ir išmaišiau. O po to beliko po truputį pilti likusius miltus ir minkyti tešlą. Dėl užplikytų miltų ji tapo tampresnė ir minkštesnė. Paruoštą tešlą palikau valandai šaldytuve. O tuo tarpu pasiruošiau mėsos įdarą. Į kiaulienos faršą supyliau pusę stiklinės kefyro (jo darbas – suminkštinti mėsą), smulkiai sukapotą diiiiidelį svogūną ir  įbėriau maltos mėsos prieskonių. Labai gerai išmaišiau ir palikau, kad truputį pasimarinuotų.

Kai jau ištraukiau iš šaldytuvo tešlą, liko smagioji dalis – minkyti, kočioti ir lipdyti čeburekus. Gaminau pakankamai nedidelius, tad man iš visų šių ingredientų išėjo ~20 čeburekų. Liko net užsišaldymui 😀 Prieš tai pasinaudojau draugės Erikos duotu patarimu ir mėsos įdaro į čebureką dėjau nedaug, po šaukštą maždaug. Ir iš tikrųjų, jie labai greitai iškepė (išvirė, gal teisingiau sakyti) ir mėsa nesivėlė burnoje, kaip būna, jeigu jos pridėta per daug.

Vyro įvertinimas buvo „nesititikėjau, kad bus toookie skanūs“ 🙂 Reiškias, ne man vienai pasirodė, kad eksperimentas vykęs 😉

 

Čeburekai verda aliejuje

 

Plikytos tešlos čeburekai (Skonių rumba)

 

Plikytos tešlos čeburekai (Skonių rumba)

Receptas iš čia.

4 thoughts on “Svajonių čeburekai

  1. Bandau 😉 veiksmas jau vyksta 😉 o norejau paklasuti del ko reikia degtines?man visgi iskilo klausimas? 😀 gal dar patirties tiek neturiu virtuvej 😉 aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website