Tiramisu keksiukai

Negalim mes be keksiukų gyventi. Negalim! 🙂 Jeigu bent savaitę laiko namie nekepami šie skanėstai, vyras klausia „o tai ką, nėra nieko skanaus???“ 😀 Aš, žinoma, iškart puolu taisyt situacijos, nes būtent keksiukų kepimas man teikia daugiausiai džiaugsmo virtuvėje 🙂

Ieškodama ko nors naujo ir vėl atsiverčiau Saulėtos virtuvės Saldumynų knygą, kurią jau ne kartą liaupsinau šiame tinklaraštyje. Bevartant ją akis užkliuvo už recepto su Tiramsu keksiukais. Ilgai nelaukusi ėmiau ir išbandžiau 🙂

 

Tiramisu keksiukai

 

Keksiukams (12 vnt.):

  • 90 g kambario temperatūros sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 190 g vanilinio jogurto;
  • 1½ v.š. kavos likerio;
  • 1 a.š. maltos vanilės;
  • 160 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ½ a.š. sodos;
  • žiupsnelio druskos.

Sirupui (keksiukams sulaistyti):

  • 60 ml stiprios paruoštos kavos;
  • 2 v.š. kavos likerio (arba romo);
  • 1 v.š. cukraus.

Įdarui:

  • 125 g maskarponės sūrio;
  • 60 g cukraus pudros;
  • 1 v.š. stiprios paruoštos kavos;
  • 1 v.š. kavos likerio (arba romo).

Kremui:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 200 ml grietinėlės (30-35% riebumo);
  • 1 v.š. kavos likerio.

 

Tiramisu keksiukai

 

Keksiukai

Pirmiausiai mikseriu iki purios masės išplakiau kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Po vieną įmušiau kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdama. Tada sudėjau jogurtą, įpyliau kavos likerio. Vėl gerai išmaišiau.

Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir maltą vanilę. Subėriau į plakinį ir maišiau tol, kol neliko sausų miltų.

Paruoštą tešlą išskirsčiau į keksiukų skardą su paruoštais 12 popierėlių. Kepiau 180°C temperatūroje maždaug 25 minutes.

Iškepusiuose  ir atvėsusiuose keksiukuose su šaukšteliu padariau nedideles duobutes įdarui (ir kada gi aš įsigysiu specialų daikčiuką joms padaryti?..).

 

Tiramisu keksiukai

 

Sirupas

Pirmiausiai puodelyje užplikiau labai stiprios kavos. Kai ji šiek tiek atvėso, vieną šaukštą paruoštos kavos įpyliau į kitą puodelį (bus įdarui), o į likusią įdėjau cukraus ir įpyliau kavos likerio. Atidėjau į šalį.

Kai sirupas atvėso, sulaisčiau juo pasiruoštus keksiukus.

Įdaras

Vėl naudodamasi mikseriu iki vientisos masės išplakiau maskarponės sūrį su cukraus pudra. Įpyliau kavos likerio ir šaukštą atvėsusios, mano prieš tai į šalį atidėtos, kavos. Viską gerai išplakiau ir, uždengus maistine plėvele, su visu dubeniu padėjau į šaldytuvą.

Šiek tiek pastovėjusį šaldytuve kremą sukrėčiau į konditerinį maišelį ir išspaudžiau į paruoštas duobutes.

 

Tiramisu keksiukai

 

Kremas

Kitame dubenyje mikseriu išplakiau kremui skirtą maskarponę su cukraus pudra. Tuomet lėtai plakdama, plona srovele supyliau grietinėlę. Kai gavosi tirštas, standus kremas, įmaišiau kavos likerio.

Kremą keksiukams papuošti taip pat sudėjau į konditerinį maišelį ir išspaudžiau ant keksiukų. Juos dar apibarsčiau kakava ir papuošiau keliomis kavos pupelėmis.

 

Tiramisu keksiukai

 

Valgydami tikrai tikrai  jautėme Tiramisu skonį ir keksiuko minkštumą, ir kremo purumą, ir kavos stiprumą… Žodžiu, išmėginkit, suprasit apie ką kalbu 😉

 

Tiramisu keksiukai

 

Tiramisu keksiukai

 

Receptas iš A.Černės Saulėtos virtuvės „Saldumynų knygos“ 123-124 psl.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website