Tiramisu

Prieš savaitę su šeima atostogavome Taline. Jeigu kam bus įdomu kaip mums sekėsi ir ką ten veikėme, paskaitykite mano vyro rašomame tinklaraštyje. Jis labai gražiai ten viską aprašė ir apipasakojo 😉 O aš apie atostogas neišsiplėsiu. Norėjau paminėti jas todėl, kad mums begurkšnojant kavą ir belaukiant lėktuvo pro šalį praėjo pati Beata Nicholson. Pamačiusi ją prisiminiau, kaip seniai neminėjau jos savo tinklaraštyje. Tad skubu taisyt situacijos 🙂

Tiramisu esu dariusi tik du kartus per savo gyvenimą. Ir abu kartus pagal Beatos receptą. Man tai atrodo labai paprastai pagaminamas, labai gaivus ir puikiai prie kavos tinkantis desertas. Gal net sakyčiau, vasarai tinkamiausias desertas. Kai karštą dieną sukerti ką tik iš šaldytuvo ištrauktą stiklinaitę tokio skanėsto, net akyse prašviesėja 😉

 

Tiramisu pagal Beatos virtuvė receptą

 

Tiramisu reikėjo:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 2 kiaušinių (abiejų trynių, 1 baltymo);
  • 3 šaukštų cukraus;
  • 200 g sausainių-pirštelių;
  • 150 ml juodos stiprios kavos;
  • 30 g tamsaus romo (aš naudojau kavos likerį);
  • tamsios kakavos.

 

Tiramisu pagal Beatos virtuvė receptą

 

Pirmiausiai puodelyje pasiruošiau labai stiprios kavos. Įpyliau į ją kavos likerio.

Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Trynius (mikseriu) išsukau su cukrumi kol pabalo. Tuomet į juos įmaišiau maskarponės sūrį.

Atskirame inde iki standumo išplakiau kiaušinio baltymą. Atsargiai, po truputį sumaišiau išplaktą baltymą su sūrio mase.

Taigi sūrio kremas jau paruoštas, alkoholinė kava – taip pat 🙂 Beliko viską gražiai suguldyti į stiklinaites. Aš šiam reikalui panaudojau viskiui skirtus stiklus. Jie platūs ir neaukšti. Mano galva, taip ne tik gražiau, bet ir valgyti iš jų patogiau 🙂

 

Tiramisu pagal Beatos virtuvė receptą

 

Šį receptą aprašiusi Beata siūlo sausainius trumpam pamerkti į kavą ir dėti į indą (arba stiklinę). Taip pirmąjį kartą aš ir dariau. Tačiau mano Tiramisu gavosi per šlapias. Todėl šįkart pusiau perlaužtus sausainius (kad padengtų dugną) iškart dėjau į stiklinę ir jau joje sulaisčiau nedideliu kavos kiekiu. Taip sausainiai nepersigėrė ir išlaikė savo formą.

Ant kava sulaistytų sausainių dėjau sluoksnį pasiruošto kremo ir per sietelį gausiai pabarsčiau kakava. Tuomet vėl sluoksnį sausainių, ant jų šlakelį kavos, kremo ir kakavos. Toje nedidelėje stiklinaitėje sutalpinau keturis tokius sluoksnius.

Paruoštą Tiramisu palikau šaldytuve per naktį. O jau rytą atsikėlę mėgavomės šiuo desertu kartu su kavyte 🙂

 

Tiramisu pagal Beatos virtuvė receptą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website