Traški vištiena su sezamo sėklomis

Kam nepatinka vakarienė dviese žvakių šviesoje?.. Kai gali ramiai pasikalbėti, pasipasakoti dienos įvykius ar tiesiog romatiškai patylėti. Tokie vakarai greičiausiai patinka daugumai. Tačiau tik tie, kurie turi mažamečius vaikus, man pritars, kad tai įgyvendinti, kartais būna laaabai sunku 🙂 Netgi uždarius miegamojo duris, prieš tai, žinoma, paskaičius pasaką ir palinkėjus labos nakties, visai nereiškia, kad gali atsisėsti, atsipalaiduoti ir atceit skirti laiko sau. Ne, ne, ne! Mažasis šeimos narys padarys taip, kaip jam norisi. Pavyzdžiui, atsikels ir paprašys dar vienos pasakos. Arba paprašys valgyt. Arba atėjęs pareikš, kad eikit jūs patys miegot, nes aš tai visai nenoriu. Variantų gali būti pačių įvairiausių, tačiau rezultatas tas pats – misija „Pabūti dviems“ nepavyko. O kai jau pavyksta mažąjį užmigdyti, ateina ir patiems metas miegoti.

Tačiau. Jeigu pavyktų to laiko atrasti, ši traški vištiena yra būtent tai, ką aš rekomenduočiau pasigaminti ir ragauti dviese žvakių šviesoje. Juolab, kad pagaminama ši vakarienė labai greitai. Užtruksit tik kokias 20 minučių 😉

 

Traški vištiena su sezamo sėklom su basmati ryžiais

 

Traškiai vištienai (2 asm.):

  • ~300 g vištienos krūtinėlės (vienos pusės krūtinėlės);
  • 1 a.š. paukštienos prieskonių;
  • 1 v.š. krakmolo;
  • 1 v.š. miltų;
  • 2 v.š. medaus;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 2 v.š. sezamo sėklų;
  • aliejaus (kepti).

 

Traški vištiena su sezamo sėklom su basmati ryžiais

 

Pirmiausiai nedideliais gabalėliais supjausčiau vištieną ir sudėjau į plastikinį maišelį. Į tą patį maišelį subėriau paukštienos prieskonius, miltus ir krakmolą. Gerai sukračiau, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir vištiena apliptų miltų ir krakmolo mišiniu.

Tuomet įkaitintoje ketuvėje iš visų pusių gerai apkepinau savo pasiruoštą vištieną. Išėmiau iš keptuvės ir sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų aliejaus perteklių.

Toje pačioje keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje trumpai pašildžiau sezamo sėklas, įpyliau sojos padažo, citrinos sulčių ir medaus. Kaitinau padažą tol, kol pradėjo kristalizuotis. Tada subėriau vištieną ir gerai išmaišiau, kad kiekvienas gabalėlis išsivoliotų medaus ir sojos padaže.

 

Traški vištiena su sezamo sėklom su basmati ryžiais

 

Prie šios vištienos, mano galva, labiausiai tinka basmati ryžiai. Juos aš verdu Jamie Oliver vadinamu, absorbcijos, būdu 🙂 Kai ryžiai sugeria visą vandenį ir išlieka birūs.

O verdu aš juos taip. Į puodą storu dugnu beriu 1 stiklinę ryžių ir pilu 1,6 stiklinės vandens. Žinau, kad santykis keistas, bet, patikėkit, basmati ryžiams jis kuo puikiaisiai tinkamas.

Tada įberiu žiupsnelį druskos. Palaukiu kol užvirs ir, sumažinus kaitrą iki minimumo, verdu 12 minučių. Tuomet nukeliu nuo ugnies ir dar palieku 5 minutėms pastovėti. Svarbiausia, viso šio proceso metu neatidengti dangčio, kad nepabėgtų karštis!

Tai yra pats geriausias mano bandytas būdas išvirti basmati ryžius, kai tikrai nereikia papildomai pilti vandens ir nervuotis, kad išvirę ryžiai nebus birūs.

Patariu išmėginti 😉

 

Traški vištiena su sezamo sėklom su basmati ryžiais

 

Receptas iš čia.

2 thoughts on “Traški vištiena su sezamo sėklomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website