Trinta morkų ir vištienos sriuba su kokosų pienu

To feel safe and warm on a cold wet night all you really need is SOUP.

– Laurie Colwin

Tikra tiesa! Sriubos mūsų namuose yra VISADA. Nemeluoju, visada 🙂 Lygiai prieš metus mūsų mažoji princesė (būdama metukų su trupučiu) užprotestavo visas košes, kurias duodavau pusryčiams ir vakarienei. Kai galvojau, kaip čia dabar suktis iš situacijos, po ranka pasimaišė bliūdas sriubos. Ir ką Jūs manot, ta sriuba tiko kuo puikiausiai! Ir vaikas laimingas, ir mama patenkinta 🙂 Todėl jau metus laiko, kokius keturis kartus per savaitę pusryčiams mes valgome sriubą. Vakarienei taip pat 😀

Kai nuolat namuose turi būti sriubos, natūralu, kad kartais pritrūksta fantazijos sugalvoti ką nors naujo. Šįkart besisvečiuodama pas draugus į rankas paėmiau A.Jagelavičiūtės knygą „Mažos nuodėmės taisyklė“. Ir ši sriuba buvo pats pirmasis receptas, kurį įsidėmėjau. O paslaptis tame, kad man skanu viskas, kur naudojamas kokosų pienas 😀 Kadangi mano šeima į jį taip pat žiūri teigiamai, vieną vakarą nusprendžiau pamėginti. Tai galiu pasakyti, kad čia tas variantas, kai sriuba ne tik šildo, bet ir puikiai pasotina. Gal tokiam dideliam vyrui kaip Savickas lėkštės tokios sriubos vakarienei ir nepakaktų, bet mano vyrui užteko 🙂 O ir mažoji su mielu noru srėbė bulka užkąsdama 😉

 

Morkų_vištienos_sriuba_1

 

Sriubai:

  • ~200 g virtos vištos krūtinėlės (vienos pusės krūtinėlės);
  • 2 virtų didelių morkų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 sk. česnako;
  • 1 mažas gabalėlis imbiero šaknies;
  • 2 st. vandens;
  • 400 ml (1 sk.) kokosų pieno;
  • druskos, pipirų;
  • sėklų mišinio (nebūtinai).

 

Vištienos ir morkų sriuba su kokosų pienu pagal A.Jagelavičiūtę

 

Į puode įkaitintą aliejų subėriau kubeliais pjaustytą svogūną ir kelias minutes pakepinau. Jam į kompaniją vėliau sudėjau smulkiai pjaustytą virtą vištieną, virtas morkas, smulkintus imbierą ir česnaką. Kokias 5 minutes pakepinau ir užpyliau vandeniu. Kai užvirė, kaitrą sumažinau ir leidau 15 minučių paburbuliuoti.

Tuomet supyliau skardinę kokosų pieno. Palaukiau kol užvirs ir nuėmiau nuo viryklės. Blenderiu sutryniau iki kreminės konsistencijos, įbėriau druskos ir pipirų.

Agnė sriubą siūlo patiekti apibarstytą sėklų mišiniu. Žinoma, galima to ir nedaryti. Bet pirmą kartą gamindama aš nutariau paklausyti recepto autorės. Gerai įkaitintoje keptuvėje (be riebalų!) pakepinau sezamo, moliūgų seklas ir lukštentas saulėgrąžas. Nežinau ar šis sėklų mišinys sriubai suteikė daug papildomų skonių. Kitąkart ko gero nevargčiau 😀

Bet kokiu atveju, su sėklom ar be, siūlau išmėginti – paprasta, bet neprasta sriuba! 😉

 

Vištienos ir morkų sriuba su kokosų pienu pagal A.Jagelavičiūtę

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website