Triufeliai iš vaikystės

Šių triufelių skonį prisimenu iš vaikystės. Mama juos dažnai kepdavo. Ir dabar, man jau suaugus, karts nuo  karto galvoje jie vis pasivaidendavo. Tačiau receptas pas mamą kažkur pasimetė ir triufeliai vis taip ir likdavo vaikystėje.

Artėjant mūsų Gabijos krikštynoms rimtai ėmiausi šių triufelių recepto paieškų. Ir, greičiausiai su aukštesnių jėgų pagalba, pavyko rasti! 🙂 Nors prieš tai visi bandymai buvo nesėkmingi.

Taigi dalinuosi puikiai pavykusių, keptų ir, mano galva, TIKRŲ triufelių receptu 😉

 

Kepti triufeliai

 

Triufeliams:

  • 2 v.š. cukraus pudros;
  • 200 g margarino;
  • 4 kietai virtų kiaušinių tryniai;
  • 300 g miltų;
  • 1 a.š. sodos;
  • 1 v.š. grietinės.                           

Glajui:

  • 100 g sviesto;
  • 1 st. cukraus;
  • 4 v.š. kakavos; 
  • 8 v.š. pieno.

Apvoliojimui:

  • 4 sutrupinti vafliai.

 

Kepti triufeliai

 

Į miltus per burokinę tarką sutarkavau kiaušinių trynius, įdėjau margarino, cukraus pudros. Grietinę atskirame indelyje sumaišiau su soda ir sukrėčiau prie miltų masės. Viską gerai išminkiau ir pradėjau formuoti kūgio formos triufelius.

Kepiau juos 30 minučių iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek parudavo.

 

Kepti triufeliai

 

Kol kepė triufeliai, pasiruošiau glajų. Į prikaistuvį įpyliau pieno, įdėjau sviesto, cukraus ir kakavos. Viską maišydama kaitinau ant vidutinės ugnies. Sulaukiau, kol glajus sutirštėjo (bet užvirti jo nereikia).

Iškepusius triufelius mirkiau į pravėsusį glajų ir voliojau vaflių trupiniuose (vaflius sutrupinau maisto kombainu). Pamerkus į glajų ir apvoliojus trupiniuose reikia dar gerai rankose paminkyti, kad viskas gerai prikibtų, nes šokoladas bando pabėgti. Taip kiekvieną meiliai paglamonėjus rankose padėjau į šaldytuvą kelioms valandoms, kad šokoladas sustingtų.

 

Kepti triufeliai

 

Kepti triufeliai

Receptas iš čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website