Vištienos maltinukai su sūriu ir špinatais

Net gėda prisipažinti, kad šios Knygų mugės vienintelis laimikis sau – naujausias Beatos žurnalas. Antrai skaitytojai šeimoje – dvi vaikiškos knygutės 🙂 Kaip sako, negailim nieko savo vaikams, o sau jau pataupom. Tai taip ir man atsitiko. Nežinau, ar aš su tokia nuotaika ten apsilankiau, ar suvalkietiška prigimtis atgijo, bet vaikščiojau aš ten ir mintyse aikčiojau, kaip brangu. Nu, tikrai! Mano visos iš anksto nusižiūrėtos knygos po 15 ir daugiau eurų kainavo. Tai paimu knygą į rankas, pavartau ir pagalvoju, šitą galėsiu pasiskolinti iš to, tą iš kito, aną galėsiu parsisiųsti elektronine versija (kas bus pigiau). Taip ir išėjau iš mugės su pustuščiu krepšiu 🙂

Na, o pirmasis už akies užkliuvęs receptas Beatos žurnale, buvo šie vištienos maltinukai su sūriu ir špinatais. Kadangi atėjus pavasariui (tiesa, kol kas tik kalendoriniam) nesinori per daug apkrauti skrandžio, tai patiekalas man pasirodė tam labai tinkamas. Reikia paminėti, kad ne tik skonis, bet ir išvaizda labai pavasariška 🙂

 

Vištienos kukuliai su sūriu ir špinatais

 

Maltinukams:

  • ~500 g maltos vištienos arba kalakutienos (naudojau maltą vištos krūtinėlę);
  • 100 g špinatų;
  • 150 g puskiečio fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, pipirų;
  • ½ a.š. kario.

 

Vištienos maltinukai su sūriu ir špinatais

 

Špinatus nuploviau ir nuplikiau verdančiu vandeniu. Tuomet iš didelės lapų krūvos beliko tik nedidelė krūvelė žalėsių. Juos visus susmulkinau peiliu ir sudėjau prie maltos vištienos. Čia pat subėriau smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį, įmušiau kiaušinį ir subėriau prieskonius.

Suformavau nedidelius kukuliukus ir iš visų pusių apkepinau keptuvėje. Tuomet sudėjau į skardą ir pašoviau 15 minučių į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.

Mums prie šių maltinukų puikiai tiko keptos daržovės (bulvės, morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai). Tačiau tikiu, kad nenusivilsite valgydami juos su salotomis ar ryžiais 🙂

Skanaus bandantiems! 😉

 

Vištienos maltinukai su sūriu ir špinatais

 

Receptas iš žurnalo „BEATOS VIRTUVĖ. Pavasaris“ (2016), 39 puslapio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website