Vištos krūtinėlė parmezano trupinių patale

A book is a gift you can open again and again.

– Garrison Keillor

Labai džiaugiuosi, kad Kalėdų Senelis ir jo nykštukai per praėjusias šventes nepamiršo mano pomėgio skaityti ir gaminti. Net keturios kulinarinės knygos papildė mano kolekciją – „Šiuolaikinė lietuvių virtuvė. Tradicijos ir dabartis“, „Dovanos iš virtuvės. Pas draugus į svečius“,  B.Nicholson „Prie stalo Lietuva“ (o kaipgi be jos?! 😀 ) ir „Pasaulio virtuvė“. Būtent pastarajai skirtas šis įrašas.

Šioje knygoje žingsnis po žingsnio aprašoma ir nuotraukomis iliustruojama, kaip pagaminti patiekalą. Taigi su šios knygos pagalba puikiu virtuvės šeimininku gali tapti netgi tas, kuris save nemokančiu gaminti laiko 🙂 Tikrai viskas labai aiškiai ir suprantamai išdėstyta. O receptų įvairovė…

Šis patiekalas – pirmasis, kurį gaminau iš knygos „Pasaulio virtuvė“. Reikėjo vieną vakarą greitai sugalvoti, ką pagaminti vakarienei ir jis mane pavergė savo paprastumu. O rezultatu taip pat likome patenkinti – vištiena sultinga, parmezano plutelė traški ir puikiai iškepusios daržovės 🙂

 

Orkaitėje kepta vištos krūtinėlė su pesto padažu ir daržovėmis

 

Vištos krūtinėlei trupinių patale (2 labai išalkusiems):

  • 1 vištos krūtinėlės (kitaip sakant, 2 puselių);
  • 3 v.š. pesto padažo;
  • 40 g džiūvėsėlių;
  • 30 g parmezano drožlių;
  • ½ smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, piprų;
  • mėgstamų daržovių.

 

Orkaitėje kepta vištos krūtinėlė su pesto padažu ir daržovėmis

 

Kiekvieną vištos krūtinėlės puselę įpjoviau ir padariau po kišenę. Į jas įdėjau po didelį šaukštą pesto padažo. Aš naudojau pirktą parduotuvėje, bet jį galima pasigaminti ir namuose (receptas čia).

Vištos krūtinėlės puseles sudėjau į karščiui atsparų indą, kurį prieš tai pašlaksčiau alyvuogių aliejumi.

Likusį pesto padažą sumaišiau su parmezanu, džiūvėseliais ir citrinos žievele. Visą šį mišinį sudėjau ant vištienos ir dar apibarsčiau druska ir pipirais. Šalia pridėjau įvairių daržovių (morkų, brokolių, žiedinių kopūstų). Jas taip pat apibarsčiau džiūvėsėliais ir parmezanu.

Kepiau ~20 minučių orkaitėje (220°C temperatūroje).

 

Orkaitėje kepta vištos krūtinėlė su pesto padažu ir daržovėmis

 

Taisyklė „genialumas paprastume“ šiuo atveju pasitvirtina su kaupu. Pabandykit! 😉

 

Orkaitėje kepta vištos krūtinėlė su pesto padažu ir daržovėmis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*
Website